DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.155.165,85 -0,61%

Bakan Tunç'tan Adli Yıl Açılışında Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Baro'nun Adli Yıl Açılış Töreni'nde yapılan reformlar ve yargı sistemine dair görüşlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 20:55
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 20:55

Bakan Tunç'tan Adli Yıl Açılışında Önemli Açıklamalar

Bakan Tunç, Adli Yıl Açılış Töreni'nde Konuştu

İstanbul 2 Nolu Barosunun 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Darbeye Karşı Reformlar

Tunç, konuşmasında, "Darbeye karşı direndikten sonra, bu olayların bir daha yaşanmaması için 2017 anayasa değişiklikleriyle önemli reformları hayata geçirdik. Bu ülkede artık milli irade hırsızlığına izin vermemek için bu adımları attık," ifadesini kullandı.

Yargı Hizmetlerine Hazırlık

Yargı hizmetleriyle ilgili olarak, Türk halkının en kaliteli hizmeti alabilmesi için tüm imkanların seferber olacağını vurgulayan Tunç, yargı sisteminin güçlendirilmesi ve teknolojiden faydalanılması konusunda genç avukatların önerilerini dinlediklerini belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Gazze

Gazze'deki olaylara da değinen Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin etkisizliğini eleştirerek, "Soykırım suçlarıyla ilgili suçluların sorgulanması gerektiği konusunda uluslararası çağrılar yapıldı," dedi.

Hukuk Fakülteleri ve Avukatlık Sistemi

Hukuk fakültelerinin yeterli sayıda olduğunu belirten Tunç, kontenjanların düşürülmesi yönünde sürekli görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, 2023'te Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın yapılacağını ve stajyer avukatların eğitimi için yeni bir sistemin devreye gireceğini açıkladı.

Baro Başkanı'nın Açıklamaları

İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Yasin Şamlı, yeni mahkemelerin kurulmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken, vatandaşların yargı süreçlerindeki bekleme sürelerinin kısaltılması için Adalet Bakanlığı'nın çabalarını desteklediklerini ifade etti.

Tören Sonrası

Konuşmaların ardından katılımcılar toplu olarak fotoğraf çektirdi. Törene TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, bölgedeki adliyelerin başsavcı ve vekilleri ile çeşitli milletvekilleri ve avukatlar katıldı.