Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Tekin mezuniyette elbise giydi diye okula alınmayan öğrenciler olayına yönelik açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli’de lise mezuniyet törenine askılı elbise giydiği için alınmayan öğrencilere yönelik açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 14.06.2024 11:56
Güncelleme Tarihi: 14.06.2024 11:56

Bakan Tekin mezuniyette elbise giydi diye okula alınmayan öğrenciler olayına yönelik açıklama yaptı!

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’deki bir lisede mezuniyet törenine kız öğrenciler askılı elbise giydikleri için alınmadı. Bunun üzerine sınıf arkadaşlarıyla birlikte öğrenciler durumu protesto ederken, sosyal medyada da kendine genişçe yer buldu. Bugün ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olaya yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakanlık olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapacağız." 

Olayın başından itibaren incelenmesi gerektiğini kaydeden Bakan Tekin, aslında okul müdürünün bir kontenjan belirlediğini ve öğrencilerin fazla kişi gelmesi nedeniyle bu olayın yaşandığını iddia etti. İlçe milli eğitim müdürünün ise olay yerine giderek hızlıca problemi çözdüğünü söyledi ve ekledi: 

“Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Gerekli işlemleri yapacağız.”

Devamsızlık konusuna da değinen Bakan Tekin, 12’inci sınıf öğrencilerinin merdiven altı kurslara gitmesini istemediklerini kaydederek sınav sürecinin okulda tamamlanmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, devamsızlıkla ilgili bir af getirmeyi düşünmediklerini de vurguladı.