Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Tekin, Kocaeli'deki öğretmene saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli Darıca'da bir öğretmene yönelik saldırıyı kınadı ve bakanlık olarak olaya dair soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.05.2024 19:56
Güncelleme Tarihi: 28.05.2024 19:56

Bakan Tekin, Kocaeli'deki öğretmene saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir öğretmene yönelik gerçekleştirilen saldırıya dair sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, bu menfur olayı kınadığını ve bakanlık olarak olaya dair soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öğretmene Saldırı Kınandı

Bakan Tekin, Darıca'daki bir okulda yaşanan öğretmene saldırı olayını sert bir dille kınadı. Şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Tekin, şiddetin eğitim ortamlarında yerinin olmadığını belirtti.

Soruşturma ve Adli Süreç Takip Edilecek

Bakan Tekin, bakanlık olarak bu üzücü olayla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve adli sürecin yakından takip edileceğini açıkladı. Tekin, şunları söyledi:

"Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Güvenlik Önlemleri ve Veli Randevu Sistemi

Bakan Tekin, okul güvenliğinin sağlanması ve eğitim süreçlerinin sağlıklı ilerleyebilmesi adına, sene başında hayata geçirilen "Veli Randevu Sistemi"nin önemini bir kez daha vurguladı. Bu sistemle velilerin, öğretmenlerle planlı ve kontrollü şekilde iletişim kurmasının hedeflendiğini belirtti.

Bakan Tekin, tüm eğitim ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, bu tür olayların tekrarlanmaması için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

tweet