DOLAR
34,27 -0,03%
EURO
37,58 0,26%
ALTIN
2.877,11 0,26%
BITCOIN
2.133.163,63 0,16%

Bakan Şimşek'in Katar ve Kuveyt Ziyareti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt'te resmi temaslarda bulunacak ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 08:02
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 08:02

Bakan Şimşek'in Katar ve Kuveyt Ziyareti

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Katar ve Kuveyt'te Resmi Ziyaretler Gerçekleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyareti kapsamında Katar ve Kuveyt’e gidiyor. Ziyaretin amacı, iki ülkeyle ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek.

Katar'daki Temaslar

Şimşek, bugün Katar'ın başkenti Doha'da temaslarda bulunacak. İlk olarak Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek.

Ardından, Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile önemli görüşmeler yapması bekleniyor. Ayrıca, "Invest in Türkiye" programı kapsamında yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye'ye yatırım yapma fırsatlarını anlatacak.

Kuveyt'teki İlgili Görüşmeler

Doha’daki temaslarını tamamladıktan sonra Kuveyt'e geçecek olan Bakan Şimşek, burada da önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Kuveyt Maliye Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ve Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek.

Bakan Şimşek, Kuveyt'te yatırımcılarla yapacağı toplantının ardından Türkiye'ye dönecek.