Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Mehmet Şimşek Singapur'a yatırım turuna çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün başlayacağı Singapur ziyareti yarın akşam sona erecek. 48 saatlik süreçte Bakan Şimşek, yatırımcılarla görüşerek resmi temaslarda bulunacak!

Yayın Tarihi: 27.06.2024 10:00
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 10:00

Bakan Mehmet Şimşek Singapur'a yatırım turuna çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Singapur’da iki gün boyunca resmi temaslarda bulunmak üzere yapacağı görüşmelere başladı! İki gün boyunca çok sayıda yatırımcı ile görüşecek olan Bakan Şimşek, Singapur Başbakanı ve Maliye Bakanı Lawrence Wong ile görüşme yağacak. Ziyaret kapsamında Wong ile görüşmesinin ardından Şimşek’i Singapur Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam kabul ediyor olacak. Bu görüşmede de yine Türkiye ile Singapur arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak. 

Temaslar kapsamında Asya’daki reel sektör temsilcileri ile bir araya gelecek olan Bakan Şimşek, “Road show” kapsamında yatırım fonlarının yöneticileri ile görüşecek. Bu görüşmelerde ise Şimşek, Türkiye’nin ekonomi politikasını anlatacak. Şirket ve fonları Türkiye’ye yatırıma davet edecek olan Bakan Şimşek, doğrudan yatırım potansiyelini tetiklemek amacıyla görüşmeler yapacak. 

FATF Genel Kurulu’na da katılım gösterecek 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı, Singapur’da yapılan Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Genel Kurul toplantısına da katılım gösterecek. Türkiye’nin FATF’ın gri listesinde yer almasına yönelik durumu da ele alacak olan Şimşek, toplantıda bir konuşma yapıyor olacak.