DOLAR
34,11 -0,31%
EURO
38,12 -0,21%
ALTIN
2.875,89 -1,74%
BITCOIN
2.145.063,05 0,3%

Bakan Işıkhan, OECD Genel Sekreteri ile Türkiye'nin Sürdürülebilir Politika Gelişimi Üzerine Görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, OECD Genel Sekreteri Cormann ile sürdürülebilir politikalar hakkında görüşmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 15:52
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 15:52

Bakan Işıkhan, OECD Genel Sekreteri ile Türkiye'nin Sürdürülebilir Politika Gelişimi Üzerine Görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, OECD Genel Sekreteri ile Görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann ile sürdürülebilir kalkınma politikaları üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin Detayları

Işıkhan, Paris'teki temasları sırasında, Türkiye'nin OECD ile olan yakın işbirliğini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, ulusal ve uluslararası işbirliklerine dayalı sürdürülebilir sonuçlar hedefleyen politikalar oluşturma konusundaki kararlılığı sürüyor.

Işıkhan, OECD’nin sağladığı kanıta dayalı analizlerin Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkı sunduğunu belirterek, "OECD’nin sunduğu analiz ve öneriler sadece üye ülkeler için değil, uluslararası kuruluşlar için de önemli bir rehber niteliği taşıyor,"

Yeşil Dönüşüm ve İstihdam Stratejisi

Bakan Işıkhan, "Ulusal İstihdam Stratejisi, Türkiye’nin yeşil dönüşüm hedeflerine katkıda bulunacak önemli bir adım olacaktır,"

Beceriler Zirvesi ve İş Gücü Piyasası

Işıkhan, iş gücü piyasasının gereksinimlerine uygun becerilerin geliştirilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin 2026’da ev sahipliğini yapacağı OECD Beceriler Zirvesi’ne de büyük bir heyecanla hazırlandıklarını ifade etti.

Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlara Destek

Bakan Işıkhan, Paris'te Türk sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi ve yurt dışındaki vatandaşlara yönelik görevlerini yerine getirme konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi. "Yurt dışındaki sorunları bilimsel verilerle çözmeyi hedefliyoruz,"

Uluslararası Destek İhtiyacı

Işıkhan, Gazze’de yaşanan insanlık dramını da kınayarak, uluslararası kuruluşları bu konuda harekete geçmeye davet etti ve Türkiye’nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda Bakan Işıkhan, Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için üst düzey temasların devam edeceğini söyledi.