DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.119.321,64 0,85%

Bakan Işıkhan kaç kişinin daha EYT'den emekli olacağını açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT kapsamında 2 milyon kişinin emekli olduğunu ve 5 yıl içinde 2.5 milyon kişinin daha emekli olacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 10:29
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 10:29

Bakan Işıkhan kaç kişinin daha EYT'den emekli olacağını açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. EYT kapsamında 2 milyona yakın vatandaşın emekli olduğunu kaydeden Bakan Işıkhan, yaklaşık 2.5 milyon vatandaşın 5 yıl içinde emekli olmasını beklediklerini kaydetti. EYT’li olup çalışmaya devam eden 1 milyon vatandaş olduğunu kaydeden Işıkhan, en düşük memur emeklisi maaşının 14 bin 600 TL olduğunu kaydetti. Kök aylığı 10 bin liranın altında kalan 4 milyon emekli olduğunu belirten Bakan Işıkhan, sosyal hayatta emeklilerin faydalanabileceği bir altyapı kurulacağını ekledi. 

Troy’un yerli ve milli ödeme sistemimiz olduğunu anımsatan Bakan Işıkhan, emekli kartlarının artık fatura ödemesi, eczane, giyim ve market harcamalarında kullanılabileceğini kaydetti. Ayrıca üst limitler dahilinde indirim tanımlanacağını ekledi. 

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarının 31 Mart itibarıyla tahsil edilmeye başlandığını kaydeden Bakan Işıkhan, tahsilat sürecinin hızlandırıldığını da belirtti. Öte yandan gündemdeli uzaktan muayene konusuna değindi. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden uzaktan randevu alınabileceğini belirten Bakan Işıkhan, tasarruf tedbirlerinden bahsetti. Temel hedefin Türk Lirası’nın değerini ve verimi artırmak olduğunu söylemek şunları ekledi: 

“… Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız. Temel hedefimiz hem Türk lirası’nın verimini artırmak hem de satın alma gücünü yükseltmek. Çünkü paranızın değeri arttıkça enflasyon düştükçe refah düzeyi yükseliyor. Biz bu çerçevede kalıcı refahı hedefliyoruz."