DOLAR
34,25 -0,01%
EURO
37,61 0,07%
ALTIN
2.879,55 1,06%
BITCOIN
2.137.267,86 1%

Bakan Işıkhan’dan esnek çalışma müjdesi! Türkiye'nin önde gelen o şirketinde hibrit model başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnek çalışma saatleri için çalışmaların başladığını duyurdu. Vodafone'da hibrit çalışma modeli devreye alındı. Detaylar haberimizde

Yayın Tarihi: 01.08.2024 17:30
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 17:30

Bakan Işıkhan’dan esnek çalışma müjdesi! Türkiye'nin önde gelen o şirketinde hibrit model başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile esnek çalışma yöntemlerine yönelik çalışmaların başlatıldığı müjdesi verilmişti. Dijital dönüşüm sürecine ayak uydurmak adına yapılan bu çalışmalar, iş dünyasında geniş yankı uyandırdı. Sektörlerden gelen geri bildirimler ve çalışmalar devam ederken, son olarak Vodafone Türkiye'de hibrit çalışma modelinin uygulamaya alındığı duyuruldu

çalışma.

VODAFONE'DAN HİBRİT ÇALIŞMA MÜJDESİ

Vodafone, 2024 yılı içinde başlattığı çalışmalar doğrultusunda, Ağustos ayını tamamen uzaktan çalışma dönemi olarak belirlediğini açıkladı. Şirket, çalışanlarına iki ay boyunca istedikleri yerden çalışma fırsatı sunacağını duyurdu. Pandemi dönemiyle hayatımıza giren hibrit çalışma modelinin zamanla farklı sektörlere yayılacağı öngörülüyor. Vodafone, yıl içinde dört hafta istedikleri yerden çalışma imkanı ve iki ay uzaktan çalışma fırsatı sağlayarak bu modeli benimsediğini gösterdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, çalışanların yurt içi veya yurt dışından, kesintisiz bağlantı sağlayabilecekleri lokasyonlarda bu imkandan faydalanabileceklerini belirtti. Ağustos ayı boyunca uzaktan çalışmanın mümkün olacağını vurgulayan Güler, esnek çalışma saatleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışanlar, 07:00-16:00 veya 09:00-18:00 saatleri arasında kendi tercihlerine göre çalışma saatlerini belirleyebilecekler. Ayrıca, haftanın son iş gününde düzenlenen durum rapor toplantılarının yapılmayacağı da açıklandı. Bu düzenlemeler, çalışanların iş ve özel yaşam dengesini korumalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

çalışma

Nazlı Tlabar Güler, açıklamasında çalışanların mental sağlığının da en az fiziksel sağlık kadar önemli olduğunu vurguladı. Vodafone, en az üç yıldır şirkette çalışan personele bir ila üç ay arasında ücretsiz izin hakkı tanıyacak. Çalışanların dinlenme ihtiyacını göz önünde bulunduran şirket, çeşitli eğitim programları ile de kariyer gelişimlerine destek olmayı hedefliyor.

TÜRKİYE'DE DİJİTAL DÖNÜŞÜME KATKI

Esnek çalışma modelleri, doğru planlama yapıldığında çalışanların daha verimli ve motive bir şekilde çalışmalarını sağlıyor. Türkiye’nin dijitalleşmesine ve diğer sektörlere yaygınlaşmasına katkıda bulunacak bu kararın, zamanla daha da yaygınlaşacağı tahmin ediliyor. Esnek çalışma modellerinin yaygınlaşması, iş dünyasında verimlilik ve çalışan memnuniyetini artırarak, uzun vadede daha sürdürülebilir bir çalışma ortamı yaratacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın verdiği esnek çalışma müjdesi, Vodafone’un uygulamaya aldığı hibrit çalışma modeliyle somutlaştı. Ağustos ayını tamamen uzaktan çalışma dönemi olarak belirleyen Vodafone, çalışanlarına esnek çalışma saatleri ve yer seçiminde özgürlük tanıyarak, iş dünyasında yeni bir dönemi başlatıyor. Dijital dönüşüm ve esnek çalışma modelleriyle Türkiye, iş dünyasında yenilikçi ve verimli bir geleceğe adım atıyor.