DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.286,91 0,5%

Bakan Işıkhan'dan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret ve kadın istihdamı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 17:39
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 17:39

Bakan Işıkhan'dan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Bakan Işıkhan'dan Canlı Yayında Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'de canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Aralık ayı başında tüm sosyal paydaşlarımızla bir araya geleceğiz. Amacımız vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemek ve hayat standartlarını yükseltmektir," dedi.

İşsizlik ve İstihdam Oranı

Bakan Işıkhan, TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarına dair değerlendirmelerde bulunarak, işsizliğin azaltılması için kapsamlı politikalar uyguladıklarını belirtti. İstihdam oranlarının her geçen gün arttığını vurgulayan Işıkhan, "Ağustos ayında işsizlik oranı 0,3 puan azalarak %8,5'e geriledi" dedi.Kadın İstihdamına Önem

İş gücüne katılımda kadınların payını artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan, "Kadın istihdam oranımız %37,3'e ulaştı. Uyguladığımız 'iş pozitif' programıyla 3 yıl içinde istihdam oranını 34 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Yabancı İş Gücü Politikasında Yeni Düzenlemeler

Çalışma izni kriterlerinin güncellendiğini belirten Işıkhan, "Yönetmeliklerin esnek hale getirilmesi önemli bir adım. Yabancı iş gücünün, stratejik alanlarda daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla yeni düzenlemelere gidiyoruz," dedi.Asgari Ücret Belirleme Süreci

2025 yılındaki asgari ücretin belirlenmesine yönelik olarak da bilgi veren Işıkhan, "Asgari ücret tespit komisyonumuz Aralık'ta toplanacak. Tüm taraflarla iş birliği içinde bu süreci yürüteceğiz," diye ekledi.