DOLAR
34,13 -0,13%
EURO
38,22 -0,17%
ALTIN
2.926,38 -0,33%
BITCOIN
2.193.254,55 -0,09%

Bakan Göktaş, BAE ile Sosyal İşbirliği Görüşmesi Yaptı

Mahinur Özdemir Göktaş, BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı ile sosyal hizmetler alanında işbirliği ve Gazze saldırılarına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 17:51
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 17:51

Bakan Göktaş, BAE ile Sosyal İşbirliği Görüşmesi Yaptı

Bakan Göktaş, BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı ile Görüştü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Toplumsal Kalkınma Bakanı Shamma bint Sohail Faris Al Mazroui ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

İkili Buluşma Detayları

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dolayısıyla yaptığı ABD ziyareti sırasında New York'ta bazı ikili görüşmelerde bulundu. Bu bağlamda, BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı Al Mazroui ile BAE BM Daimi Temsilciliği'nde bir araya geldi.

Sosyal Hizmet Alanında İşbirliği

Görüşmede, kadın, engelli, çocuk, yaşlı ve aile konularında uluslararası işbirliğini artırma konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Bakan Göktaş, bu alanlarda yapılan hizmetlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin İçin Güçlü Mesaj

Ayrıca, Bakan Göktaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Göktaş, bu saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekerek, uluslararası kamuoyuna önemli görevler düştüğünü belirtti. Ateşkes çağrısında bulunan Göktaş, insani yardımın gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı. Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.