Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 -0,25%
EURO
35,13 0,05%
ALTIN
2.436,41 -0,07%

Bakan Fidan Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Toplantısı sonrası açıklama yaptı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Toplantısı'na katılmasının ardından çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 29.06.2024 15:41
Güncelleme Tarihi: 29.06.2024 15:41

Bakan Fidan Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Toplantısı sonrası açıklama yaptı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Fidan, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile birlikte üç ülke arasındaki ilişkileri görüştü. 

Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan arasındaki Üçlü Danışma Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde gerçekleşti. Fidan, zorlu bir dönemde bu önemli toplantıya ev sahipliği yapan Hırvat mevkidaşı Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakovic'e teşekkürlerini sundu. Üç ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi ve bölgesel işbirliğinin ilerletilmesi amacıyla verimli görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Bakan Fidan, Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki ilişkilerin, sadece bu iki ülke için değil, tüm bölge için barış ve istikrar açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, toplantıda Bosna Hersek'teki son siyasi gelişmelerin yanı sıra, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak ortak projelerin de ele alındığını söyledi.

"Bizim tutumumuz net ve değişmez"

Fidan, Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine olan desteğin Türkiye tarafından net bir şekilde bilindiğini belirtti. "Bizim tutumumuz, Bosna'daki ve bölgedeki tüm taraflarca iyi bilinmektedir. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine yönelik sarsılmaz desteğimizi bir kez daha teyit ettim." ifadelerini kullandı.

Fidan, Bosna Hersek'te devam eden bölücü söylem ve eylemlerden duydukları endişeyi dile getirdi. İlerleyebilmek için uzlaşı ortamının oluşturulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Görüşmelerde Bosna Hersek ve Hırvatistan'daki bağlantı ve altyapı projelerinin de gündeme geldiğini belirten Fidan, bugün yapılan verimli görüş alışverişlerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye olarak, bölgesel sahiplenme ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla bu toplantıları daha düzenli bir şekilde gerçekleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.