DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.128.290,4 0,43%

Bakan Fidan'dan Filistin değerlendirmesi: Gazze sorununa dikkat çeken tek ülke Türkiye

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Gazze sorununa dikkat çeken tek ülke olduğunu belirtti. Fidan, Türkiye'nin NATO'daki duruşunu ve bölgesel konulardaki yaklaşımını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 31.05.2024 23:05
Güncelleme Tarihi: 31.05.2024 23:05

Bakan Fidan'dan Filistin değerlendirmesi: Gazze sorununa dikkat çeken tek ülke Türkiye

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin Gazze sorununa dikkat çeken hemen hemen tek ülke olduğunu ifade etti. Prag'da gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin NATO zeminlerindeki görüşlerini yüksek sesle dile getirdiğini belirten Fidan, özellikle Ukrayna meselesinin yanı sıra Gazze sorununa da vurgu yaptıklarını söyledi.

Ukrayna konusunda NATO'nun caydırıcılık rolünü desteklediklerini ancak NATO'nun bu savaşa taraf olmaması gerektiğini vurgulayan Fidan, Türkiye'nin Ukrayna'ya desteğinin tam olduğunu ifade etti. Gazze sorununa da değinen Fidan, Türkiye'nin bu konuda uluslararası toplumu harekete geçirmeye çalıştığını belirtti.

Fidan'a göre, Türkiye'nin Gazze sorununa dikkat çekmesi önemli çünkü bu sorunun bölgesel bir mesele olmanın ötesine geçerek küresel bir güvenlik sorununa dönüşebileceği uyarısında bulunuldu. Türkiye'nin Gazze'deki durumu ve İsrail-Filistin meselesini gündemde tutması, uluslararası toplumun dikkatini bu yöne çekiyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin Gazze sorununa dikkat çekmesinin yanı sıra, NATO üyeleri arasındaki dayanışmanın ayrımcılığa dayanmadan devam etmesi gerektiğini de vurguladı. Türkiye'ye yönelik bazı üye ülkelerin uyguladığı kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu belirten Fidan, bu konudaki kararlılıklarını yeniledi.

Fidan, NATO'nun bir güvenlik örgütü olarak, küresel güvenlik sorunlarıyla ilgilenirken ayrımcılığa ve kısıtlamalara meydan vermemesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin diplomatik girişimlerinin önemine değinen Fidan, sadece savaşla ilgili değil, diyalogla ilgili yöntemlerin de kullanılması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Fidan, Türkiye'nin Gazze sorununa dikkat çekmesinin önemli olduğunu ve uluslararası toplumu bu konuda harekete geçirmeye devam edeceklerini belirtti.