Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Alparslan Bayraktar, TPAO Arama Daire Başkanı Sadioğlu İçin Törende Bulundu

Enerji Bakanı Bayraktar, hayatını kaybeden Sadioğlu için düzenlenen törende duygusal konuşmalar yaptı.

Yayın Tarihi: 09.08.2024 16:52
Güncelleme Tarihi: 09.08.2024 16:52

Bakan Alparslan Bayraktar, TPAO Arama Daire Başkanı Sadioğlu İçin Törende Bulundu

Bakan Alparslan Bayraktar TPAO Törenine Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanı Mehmet Salih Bülent Sadioğlu için düzenlenen anma törenine katıldı.

Törende Duygusal Anlar Yaşandı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bayraktar törende şunları belirtti: "Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Petrolleri çok kıymetli bir evladını kaybetti. Büyük bir teessür içerisindeyim." Bu sözlerle Sadioğlu’na duyduğu özlemi dile getirdi.

Sadioğlu’nun Profesyonelliği Anıldı

Bakan Bayraktar, "Haberi aldığımda, onun toplantılarda kendinden emin, konuya hakim ve karşısındakine güven veren hali gözümün önüne geldi. Gerçekten çok üzgünüm." dedi.

Gelecek Vizyonu

Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisini arayarak bilgi aldığını ifade etti ve umut verici bir mesajda bulundu. Bayraktar, "İnşallah Hakkari’de, diğer coğrafyalarımızda daha çok petrol ve doğal gaz üreteceğiz. Bülent Sadioğlu’nun adını yaşatmak için el birliğiyle çalışacağız. Onu asla unutmayacağız." diye konuştu.

Bülent Sadioğlu’nun Vefatı

Sadioğlu, görev için gittiği Hakkari ilinin Yüksekova ilçesinde konakladığı otelin odasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir.