Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ayvalık'ta meşhur oldu, tüm ülkeye yayıldı! Hem lezzetli hem de hazırlaması basit bademli muhallebi tarifi

Ayvalık'ın meşhur tatlılarından olan bademli muhallebi tarifi, deneyini lezzetiyle büyülemeye devam ediyor. Muhallebi deyip geçmeyin! Bademle birleşince bu lezzeti başka bir tatlıda bulamazsınız. Akşam sofralarınızı renklendirecek pratik bademli muhallebi tarifi...

Yayın Tarihi: 13.12.2023 17:35
Güncelleme Tarihi: 13.12.2023 17:35

Ayvalık'ta meşhur oldu, tüm ülkeye yayıldı! Hem lezzetli hem de hazırlaması basit bademli muhallebi tarifi

Ayvalık'ın meşhur bademli muhallebi tarifini artık her evde yapmak mümkün. Ayvalık'ta ev hanımlarından alınan bu lezzetli tarif ile tüm misafirlerinizi mest edeceksiniz. Herkes sizden bademli muhallebinin tarifini isteyecek. 4 - 6 kişilik bu tarifi 15 dakikada hazırlayabilir, 5 dakikada pişirdikten sonra 20 dakikada servis edebilirsiniz. İşte bademli muhallebi tarifi...

BADEMLİ MUHALLEBİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 yemek kaşığı ölçüsüne tereyağı 
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde un
  • 1 yumurtanın sarısı 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde kavrulmuş badem

BADEMLİ MUHALLEBİ TARİFİ

BADEMLİ MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta bademleri döverek toz haline getirmeden küçük küçük parçalara ayırıyoruz. 
  2. Kısık ateşte kontrollü şekilde bademlerimizi kavuruyoruz. Hafif rengi değişmeye başladığında kenara alarak soğuması için bırakıyoruz.
  3. Uygun bir tencerenin içerisine şekerimizi alıp kenarlarından hafif erimeye başlayıncaya kadar ocakta tutuyoruz. Bu aşamada şekerleri karıştırmamanız önemli.
  4. Daha sonra sütten yarım çay bardağı ayırarak kalan sütü ve tereyağı ekliyoruz. Eklemeleri yaptıktan sonra şekerin tamamının erimesi için tekrardan kısık ateşte ocağın üstüne alıyoruz.
  5. Ayrı bir yere ayırmış olduğumuz sütü; un, nişasta ve yumurtayla güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımımızı şekerli süt karışımını ekleyerek hızlıca karıştırmaya başlıyoruz. 
  6. Tekrardan ocağa alıp göz göz oluncaya kadar muhallebimizi pişiriyoruz. 
  7. Piştikten sonra ise blender yardımı ile karışımımızı homojen kıvamına getirip, üzerlerine bademleri ekleyip servis kaselerine dolduruyoruz.
  8. Ddolapta birkaç saat dinlendirdikten sonra bademli muhallebiniz hazır! Herkese afiyet olsun...