DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.023,48 -0,03%

Ayşenur Eygi'nin Ailesine Tepki: Biden ve Harris'in Tavrı Eleştirildi

Aile sözcüsü Juliette Majid, Biden ve Harris'in açıklamalarını eleştirerek adalet talep etti.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 21:48
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 21:48

Ayşenur Eygi'nin Ailesine Tepki: Biden ve Harris'in Tavrı Eleştirildi

Ayşenur Eygi'nin Aile Sözcüsü Biden ve Harris'e Tepkili

İşgal altındaki Batı Şeria'da hayatını kaybeden Ayşenur Eygi'nin aile sözcüsü Juliette Majid, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in açıklamalarına sert bir şekilde yanıt verdi. Majid, "Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, aileye başsağlığı dilemek yerine, onu vuran yabancı orduyu savunmayı tercih etti," dedi.

Aile Adalet İstiyor

Juliette Majid, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, Joe Biden ve Kamala Harris'in Ayşenur Eygi için üzüntü belirtmek yerine İsrail ordusunu destekleyen ifadelerde bulunduğunu vurguladı. "Ayşenur ve ailesi adaleti hak ediyor. Ailece yas tutarken, Biden ve Harris'in tutumu kabul edilemez," dedi.

Bağımsız Soruşturma Talebi

Majid ayrıca, Eygi'nin kasten hedef alınıp alınmadığının belirlenmesi için bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Daha önce Biden, Eygi'nin ölümünü "trajik bir hata" olarak nitelendirmişti, ancak bu açıklamaların tatmin edici olmadığını belirten Majid, adaletin sağlanmasını istedi.

Üniversiteden Başsağlığı Açıklaması

Ayşenur'un mezun olduğu Washington Üniversitesi'nin Rektörü Ana Mari Cauce, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Korkunç haberi aldık, kalbim Ayşenur'un ailesiyle birlikte," ifadelerini kullandı. Cauce, üniversitenin Filistin'de bir yıl içinde ikinci kez bir üye kaybettiğini de vurguladı.

Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteri sırasında, İsrail keskin nişancısı tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.