DOLAR
34,14 -0,05%
EURO
37,96 -0,03%
ALTIN
2.882,67 0,04%
BITCOIN
2.159.734,36 0,2%

Ayın 1'inde maaşlar artıyor! Yüzde 135 zam şimdi açıklandı

Enflasyon rakamlarının artılı devam ederken, zamlar ile alakalı gelişmeler de merakla takip ediliyor.

Yayın Tarihi: 08.06.2024 09:15
Güncelleme Tarihi: 08.06.2024 09:15

Ayın 1'inde maaşlar artıyor! Yüzde 135 zam şimdi açıklandı

Enflasyon, maaşları eritmeye devam ederken, zamlar için Temmuz ayı merakla bekleniyor. Emeklisi, memuru Temmuz ayında zamlı maaşlarını alacak iken, maaşların enflasyona ek ne kadar artacağı da merakla araştırılıyor. Ülke genelinde memur ve emekli haricinde de zamlar kamuoyuna sunulmaya devam ederken, en dikkat çeken zamlar, belediye zamları olarak biliniyor. 

Özellikle de seçimler öncesinde başkan adayların oy toplamak adına verdikleri zam kararları akabinde verilen zam vaatlerin tamamlanması çalışmaları yapılıyor. Gün gün öncülük edecek belediye zam açıklamaları yapılmaya devam ediyor. Son zam haberi açıklanan belediyede kadrolu işçinin maaşına yüzde 135 zam revizesi yapıldı. Yapılan maaş güncellemesi ile en düşük maaşın 38 bin liraya yükseldiği açıklanmış bulunuyor. 

tll

Son zamanların en yüksek zam oranını açıklayan belediye Urla Belediyesi. Senelerdir CHP'nin himayesinde olan ve bu seneki seçimlerde aday değişikliği ile yoluna devam eden Urla'da düzenlenen ve yeni CHP'li Başkan Selçuk Balkan'ın öncülüğünde yapılan Toplu İş Sözleşmesinde enflasyonun kat be kat üzerinde zam yapılmasına karar verildi. Sendika ile belediye yetkilileri arasında düzenlenen toplantıda yüzde 135 zam kararı verildi. Kadrolu işçiyi kapsayan zam kararı 55 çalışanı etkileyecek. Bekar kadrolu çalılan maaşı en düşük zam olarak açıklanırken, tutarı ise 38 bin liraya yükselecek. 

zam

Urla Belediyesi ve DİSK 4 No'lu Şube arasında tarihi bir zamla sonuçlanan TİS imzası atıldı. İmzalanan  sözleşme kapsamında  55 şanslı belediye işçisinin maaşlarına, 1 Mart 2024'ten itibaren yüzde 135 oranında zam imzası atıldı. Yapılan sözleşmede çalışanın maaşlarının enflasyon karşısında olağanüstü bir koruma sağlayacağı belirtidi. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, tarafından düzenlenen toplantı akabinde açıklama yapılırken, dayanışma ve işbirliği çerçevesinde zam imzasının atıldığı belirtildi. 

Yemek, yakacak, giyim, sorumluluk ve olaya bağlı tüm ödemelerde yüzde 100 oranında zam yapıldığı açıklanırken, 2 yıllık sözleşme dönemi boyunca her 6 ayda bir, enflasyon artı 4 puan oranında zam yapılacağının altı çizildi.