DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.154.320,71 -0,57%

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında Yeni Gelişmeler

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında tanık beyanları dinlenildi; müşteki Erkan Doğan'ın işkence iddiaları masaya yatırıldı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 17:29
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 17:29

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında Yeni Gelişmeler

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Sanıklarının Duruşması Devam Ediyor

61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında duruşma, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürüldü. Duruşmada, müşteki Erkan Doğan'ın 2 gün boyunca alıkonulması ve işkence gördüğüne dair iddiaları üzerine tanıkların ifadesi alındı.

Mahkeme Başkanından Açıklama

Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra avukatlar da katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, duruşmanın sanık ve avukatların ifadeleriyle devam edeceğini açıkladı.

Sanıkların Savunmaları ve Talepleri

Tutuklu sanık Fethi Koyuncu'nun avukatı Uğur Ulutaş, "Bu dosyadaki tüm deliller hukuka aykırıdır. Müvekkilim hasta bir anneye ve engelli bir kardeşe sahip. En azından adli kontrol şartıyla salıverilmesini talep ediyorum" dedi.

Barış Kurt'un avukatları ise, Erkan Doğan'ın iddiasına ilişkin tanıkların dinlenmesini talep etti. Mahkeme, oybirliğiyle bu talebi kabul etti.

Tanıkların İfadeleri Öne Çıktı

Tanık Sultan S, Erkan Doğan'ı tanıdığını ve olay günü bazı sesler duyduğunu belirterek, "Erkan Doğan polislere, 'Beni bırakın' diye bağırıyordu. Yüzünde kan yoktu" şeklinde ifade verdi. Ayrıca, HTS kayıtlarının incelenmesine de onay verildi.

HTS Kayıtları ve Bilirkişi Raporu

Sanık Barış Kurt'un avukatının talebi üzerine bilirkişi Sinan Y, HTS kayıtları hakkında bilgi verdi. Tutuklu sanık Bora Kaplan ise, bu süreçte "Onlar bilinçli yapıyor, hata yapmıyor" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Savunmalar ve Gelecek Duruşmalar

Diğer sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve iddianamenin somut delillerle desteklenmediğini savundu. Davanın görülmesine yarın devam edilecektir.