Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ayfonkarahisar Belediye Başkanı'nın böcek iddialarına takipsizlik kararı verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın şikayeti üzerine başlatılan “böcek” soruşturması hakkında takipsizlik kararı verildi.

Yayın Tarihi: 14.05.2024 17:46
Güncelleme Tarihi: 14.05.2024 17:46

Ayfonkarahisar Belediye Başkanı'nın böcek iddialarına takipsizlik kararı verildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın şüphesi üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı belediye binasına yerleştirildiği iddia edilen böcek ve ses kayıt cihazlarına yönelik inceleme başlatmıştı. Bunun üzerine başlatılan soruşturma ve incelemelerde takipsizlik kararı verildi. İncelemeyi tamamlayan Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığını da aktardı. 

 İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Belediye Başkanlığı makam katında yaptığı araştırmaları tamamladı. Herhangi bir delile ulaşamayan ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarını da aldı. Ayrıca görüntü incelemesi, tanık araştırması tanık beyanı, açık kaynak araştırması ve çeşitli bilgi istekleriyle birlikte delil toplama işlemlerinin tamamlandığı da aktarıldı. 

Soruşturma kapsamında savcılık tarafından hazırlanan müzakere soruları, 29 Nisan tarihinde Başkan Burcu Köksal tarafından cevaplandı. Konuya yönelik tutanak ve rapor tutulmadan görülür görülmez imha edildiği belirtilen gizli kayıt cihazlarına yönelik Köksal’ın kimseden şikayetçi olmadığı beyanı da yer aldı. 

Köksal soruşturmaya maruz kalabilir! 

Öte yandan incelemeler sonrasında savcılık, kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığını ifade ederkeni, karara süresinde itiraz edilmemesi durumunda suç uydurma ve iftira suçlarıyla Köksal’a soruşturma açılabileceği ifade edildi.