DOLAR
34,12 -0,09%
EURO
38,14 0,15%
ALTIN
2.914,77 0,07%
BITCOIN
2.179.333,02 0,52%

Avustralya'da Test Uyarısı Panik Yarattı

BOM, deprem ve tsunami testi uyarısının yanlış anlaşıldığını ve panik yarattığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 16:08
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 16:08

Avustralya'da Test Uyarısı Panik Yarattı

Avustralya'da Test Notunu Göremeyenler Panikledi

Avustralya’nın Meteoroloji Dairesi'nin (BOM) hava durumu uygulaması aracılığıyla gönderdiği test uyarısı, bazı kullanıcılar arasında paniğe yol açtı. Uygulama üzerinden iletilen 8,2 büyüklüğündeki deprem ve tsunami uyarısı, "bu bir testtir" ibaresinin gözden kaçması sonucu yanlış anlaşılmalara neden oldu.

Yanıltıcı Ekran Görüntüleri Sosyal Medyada Yayılınca...

Yerli basında yer alan haberlere göre, The Queensland Gazette'de yayımlanan haberler doğrultusunda, kullanıcılar, uygulama üzerindeki uyarıların ekran görüntülerini sosyal medya platformlarında paylaştı. Bazıları, "Bize gönderilen uyarıların test olduğu ifadesini ilk bakışta fark edemedik" diyerek durumu açıkladı.

Panik ve Sonrasında İptal Mesajları

Söz konusu uyarılar, bazı vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe yol açarken, bazı kullanıcılar tanımlanan paniğin ardından "tsunami uyarısı iptal edildi" mesajını aldıklarını bildirdi.

Testin Amacı Nedir?

BOM, yaptığı açıklamada, bu uyarıların yeni bir yazılım testinin bir parçası olduğunu belirtti. Ayrıca, Avustralya'nın herhangi bir tsunami tehlikesi ile karşı karşıya olmadığını ifade etti. Bu tür testlerin, gerçek tsunami tehditlerine karşı hazırlık yapmaya yardımcı olabileceği vurgulandı. Meteoroloji Dairesi, bu durumdan kaynaklanan karışıklık için özür dileyerek, testlerin önemine dikkat çekti.