DOLAR
34,18 -0,07%
EURO
38,19 0,05%
ALTIN
2.921,85 -0,27%
BITCOIN
2.207.880,64 1,85%

Avustralya'da Savunma Personeline Yönelik Cinsel Şiddet Araştırması

Avustralya Kraliyet Komisyonu, savunma kuvvetlerindeki cinsel şiddeti araştırmak için yeni süreç öneriyor.

Yayın Tarihi: 09.09.2024 18:34
Güncelleme Tarihi: 09.09.2024 18:34

Avustralya'da Savunma Personeline Yönelik Cinsel Şiddet Araştırması

Avustralya'da Savunma Personeline Yönelik Cinsel Şiddet Araştırması

Avustralya Kraliyet Komisyonu, Avustralya Savunma Kuvvetleri'nde (ADF) yaşanan cinsel şiddetin araştırılması ve daha titiz bir soruşturma sürecinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Detaylı Soruşturma Önerileri

ABC News'a göre, Kraliyet Komisyonu, savunma personeli ve gazilerin intihar oranlarına dair önemli verileri inceledi. Mevcut ve eski personel ile ailelerinin tanıklıkları üzerinden hazırlanan rapor, cinsel şiddet vakalarının ele alınması gerektiğini ortaya koydu.

Cinsel Şiddetle Mücadelede Eğitim ve Destek

Raporda, cinsel şiddet iddialarının ciddiyetle ele alınması için üst düzey savunma personeline zorunlu eğitim verilmesi önerildi. Ayrıca, cinsel şiddetten suçlu bulunan personelin görevden alınması gerektiği belirtiliyor.

İntihar Oranlarının İzlenmesi

Savunma personelleri arasındaki intihar oranlarını takip etmek için bir "ulusal kayıt sistemi" kurulmasının önerildiği raporda, 1985-2021 yılları arasında 2007 askeri personelin intihar sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi. Her üç eski askerden birinin "yüksek veya çok yüksek stres" yaşadığı, dört askerden birinin ise "intihar eğilimi" gösterdiği belirtildi.

Hükümetin Cevabı

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, bu konuda yaptığı açıklamada, intihar nedeniyle kaybedilen sevdiklerini anmanın acısı içinde olduklarını ve hükümetin, Kraliyet Komisyonu tarafından sunulan önerileri değerlendireceğini bildirdi.