DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
37,98 0,41%
ALTIN
2.879,56 -0,18%
BITCOIN
2.164.308 -0,35%

Avustralya'da Filistin Destek Gösterileri Sürüyor

Avustralya'da Müslüman topluluklar, Filistin'e destek için düzenli protestolar yaparak hükümetin politikalarını eleştiriyor.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 11:13
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 11:13

Avustralya'da Filistin Destek Gösterileri Sürüyor

Filistin İçin Sürdürülen Mücadele

Avustralya'da "Filistin için Avustralya Müslümanları" adlı sivil toplum platformunun sözcüsü Kazım Ateş, yaz-kış demeden her hafta protestolar düzenlediklerini belirtti.

Ateş: "Her hafta binlerce kişi katılıyor"

Ateş, "Yaz, kış, özel gün ve bayram fark etmeksizin her hafta 10 binden 40 bine kadar katılım sağlanıyor," dedi.

Medyanın Sessizliği

Ateş, ana akım medyanın Filistin'e yönelik protestoları görmezden geldiğini ifade ederek, "Medya haber bile yapmıyor; sadece aşırı davranışlar haberleştirilip, o da aleyhimize kullanılıyor," şeklinde konuştu.

Hükümetin İkiyüzlülüğü

Ateş, Avustralya hükümetinin kapalı kapılar ardında İsrail'i eleştirirken, kamuya açık alanlarda farklı bir dil kullandığını vurguladı.

Domino Etkisi

Protestoların yerel düzeyde etki yarattığını belirten Ateş, "Birçok belediye, Filistin bayrağını çekme ve silah yardımlarını durdurma kararları aldı," dedi.

Gerçekleşmeyen Vaatler

İşçi Partisi'nin seçim öncesi verdiği "Filistin'i tanıma" vaatlerinin yerine getirilmediğini ifade eden Ateş, "Hükümet hâlâ ABD ile birlikte oy kullanıyor," dedi.

Artan Filistin Destekçileri

Ateş, 7 Ekim sonrasında Avustralya'da Filistin taraftarlarının sayısının arttığını vurgulayarak, "Bir referandum yapılsa halkın büyük bir kısmı Filistin lehine oy kullanacaktır," dedi.