DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.919,2 0,02%
BITCOIN
2.157.646,3 -0,65%

Avustralya'da Filistin Destek Gösterileri

Avustralya'da İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların birinci yılı dolayısıyla büyük çaplı gösteriler yapıldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 13:44

Avustralya'da Filistin Destek Gösterileri

Avustralya'da Filistin Destek Gösterileri Düzenlendi

Avustralya, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıların birinci yıl dönümünde, Filistin'e destek gösterileri ile yankılandı. Ülkenin çeşitli şehirlerinde düzenlenen etkinlikler, katılımcıların Filistin halkına olan desteklerini sergiledi.

Sydney ve Melbourne'da Büyük Katılım

Avustralya'nın dört bir yanından gelen çok sayıda Filistin destekçisi, gösterilere katılmamaları yönündeki uyarılara rağmen Sydney ve Melbourne gibi büyük şehirlerde toplandı. Melbourne'de, yürüyüşe katılan göstericiler, saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Filistin bayrağı serili sedyeler taşıdı.

Güvenlik Önlemleri ve Gözaltılar

Sydney'de yaklaşık 500 kişilik bir grup, Belediye Binası önünde toplanırken, güvenlik güçleri olası şiddet olaylarını önlemek için birçok noktada hazır bulundu. Bu gösteriler sırasında bir kişi gözaltına alındı.

Başbakan Balkanese'nin Yorumları

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Yahudi toplumuna özel bir anma törenine katılarak bu süreçteki duyarlılığını dile getirdi. Albanese, yaptığı açıklamada Victoria halkını gösterilere katılmamaları yönünde uyardı.

Polis Engeli ve Yüksek Mahkeme Süreci

Yeni Güney Galler polisinin, gösterileri durdurmak için Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunduğu ancak bu başvurunun geri çekildiği bildirildi. Böylece gösterilere katılmak isteyenlerin önündeki polis engeli kalktı.

Güncel Durum ve İnsani Kriz

İsrail'in uyguladığı saldırılar sonucunda birçok kayıp yaşanırken, Gazze'de 41 bin 825 Filistinli hayatını kaybetti ve 96 bin 910 kişi yaralandı. Ayrıca, çatışmalar boyunca hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alındı.

Kayıp ve Saldırılar

İsrail, 7 Ekim'den bu yana, 1,200 İsraillinin hayatını kaybettiğini ve 5,132 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Ayrıca, 724 askerin öldüğü ve 4,448 askerin yaralandığı belirtiliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından 741 Filistinli hayatını kaybetti.