DOLAR
34,64 -0,07%
EURO
36,65 -0,34%
ALTIN
2.925,76 0,38%
BITCOIN
3.331.032,63 0,16%

Avrupa’yı kasıp kavuran virüs salgını! Kuş gribinden daha ölümcül Papağan Ateşi Avrupa’da 5 can aldı

Avrupa, papağan ateşi olarak bilinen ve ölümcül sonuçlara yol açabilen yeni bir virüs salgınıyla karşı karşıya. Bu hastalık, beş kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu ve ülkeler, vakalarda beklenmedik bir artış rapor ediyor. Papağan ateşi virüsü nedir? Papağan ateşi virüsünün semptomları nelerdir? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 08.03.2024 16:27
Güncelleme Tarihi: 08.03.2024 16:27

Avrupa’yı kasıp kavuran virüs salgını! Kuş gribinden daha ölümcül Papağan Ateşi Avrupa’da 5 can aldı

Avrupa alarmda! Yeni bir virüsten kaynaklı ölümler artıyor! Avrupa çapında ölümcül papağan ateşi salgını sonrasında beş kişi hayatını kaybederken, ülkeler vakalarda "olağandışı ve beklenmedik bir artış" bildirdi. Papağan ateşi nedir? İşte ölümcül virüsün tüm gerçeği...

ÖLÜMCÜL TEHLİKE PAPAĞAN ATEŞİ NEDİR?

PAPAĞAN ATEŞİ

Papağan ateşi, enfekte kuşlarla temas sonucu bulaşan ve insanlarda ciddi zatürre, beyin ve kalp iltihabına neden olabilen bir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bildirdiğine göre, Avrupa genelinde vakalar artış gösteriyor ve çoğu hasta yabani veya evcil kuşlarla temas etmiş durumda.

PAPAĞAN ATEŞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Semptomlar ve Tedavi Hastalık, genellikle hafif semptomlarla başlıyor ve grip ile karıştırılabiliyor. Ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrıları ve kuru öksürük gibi belirtiler gösteriyor. 

PAPAĞAN ATEŞİ HAKKINDA

Ancak, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) uyarıyor: Tedavi edilmezse, ciddi zatürreye, kalp iltihabına, hepatite ve beyin şişmesine yol açabilir.

DSÖ'DEN ÖNEMLİ UYARILAR!

DSÖ, evcil kuş sahiplerine kafeslerini temiz tutmaları, aşırı kalabalık yapmamaları ve ellerini sık sık yıkamaları gibi önlemler alınmasını tavsiye ediyor. 

PAPAĞAN VİRÜSÜ ÖZELLİKLERİ

Bir sözcü, “Bu hastalığı taşıyan kuşlar uluslararası sınırları aşsa da, şu anda hastalığın insanlar arasında yayıldığına dair bir gösterge yok. İnsandan insana bulaşma olasılığı düşük. Doğru teşhis konulursa, antibiyotiklerle tedavi edilebilir” diyor.