DOLAR
34,01 0,13%
EURO
38,1 -0,39%
ALTIN
2.831,44 -1,07%
BITCOIN
2.127.481,53 -3,77%

Avrupa Parlamentosu'ndan İsrail'e Sert Eleştiriler

Yeni AP milletvekilleri, Gazze'deki durumu eleştirerek İsrail'e talep edilen yaptırımları vurguladı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 00:28
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 00:28

Avrupa Parlamentosu'ndan İsrail'e Sert Eleştiriler

AP'nin Yeni Milletvekilleri Gazze'yi Konuştu

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yapılan son oturumda, Gazze'deki insani kriz ve Avrupa Birliği'nin (AB) tutumu eleştirildi. Milletvekilleri, AB'nin çifte standart politikalarının durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Aodhan O'Riordain'den Çarpıcı Açıklamalar

Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu'ndan İrlandalı milletvekili Aodhan O'Riordain, "Gazze'deki durum tamamen bir insani felaket. 41 bin Filistinli hayatını kaybetti. AB, bu krize yetersiz ve kabul edilemez bir yanıt verdi." ifadesini kullandı. O'Riordain, "İsrail'e karşı yaptırımlar uygulanmalı ve ortaklık anlaşması iptal edilmelidir." dedi.

Jaume Asens Llodra'nın Sözleri

Yeşiller Grubu'ndan İspanyol milletvekili Jaume Asens Llodra, "Bay Kasap Netanyahu'ya ne kadar daha destek vereceğiz?" diye sordu. Llodra, iki yüzlülüğün kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Ukrayna ve Filistinli mağdurlar arasında ayrım yapmamalıyız." dedi.

Ana Miranda Paz'ın Çağrısı

Yeşiller Grubu'ndan Ana Miranda Paz, Gazze'deki sivil kayıplara ilişkin fotoğraflar göstermeye çalıştı ancak engellendi. Paz, "İsrail uluslararası hukuku ihlal ediyor ve bunu durdurmalıyız." şeklinde konuştu.

Rima Hassan'dan Uyarı

Sol gruptan Rima Hassan, Filistin topraklarındaki soykırıma dikkat çekerek, "Kaç nesil daha bu acıları yaşamak zorunda kalacak?" sorusunu yöneltti.

Barbarlık ve Soykırım İfadeleri

Birçok milletvekili, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini "soykırım" olarak nitelendirirken, Belçikalı milletvekili Marc Botenga, Batılı ülkelerin desteğinin bu durumu mümkün kıldığını belirtti.

Oturumda yapılan bu açıklamalar, Avrupa'nın Gazze'deki duruma dair tutumunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dair güçlü bir çağrı niteliği taşıyor.