DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,1 -0,33%
ALTIN
2.911,27 -0,95%
BITCOIN
2.163.069,68 -0,01%

Avrupa Parlamentosu, İsrail'in Saldırılarına Karşı AB'yi Harekete Geçmeye Çağırdı

Avrupa Parlamentosu'ndaki Sol Grup, İsrail-Lübnan çatışmasında AB'nin daha fazla sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:24
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:24

Avrupa Parlamentosu, İsrail'in Saldırılarına Karşı AB'yi Harekete Geçmeye Çağırdı

Avrupa Parlamentosu'ndan Sert Tepki

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) temsil edilen Sol Grup üyeleri, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıları kınayarak Avrupa Birliği'nin (AB) acilen harekete geçmesini istedi.

Yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Lübnan'daki egemenlik ihlalinin insan hakları ve uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanırken, bu saldırıların sivilleri, sağlık personelini ve ambulansları hedef aldığı belirtildi. 490'dan Fazla Kayıp

Saldırılarda 490'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekilirken, "On binlerce Lübnanlı, Netanyahu'nun bombaları altında kalmamak için evlerini terk ediyor" ifadesine yer verildi. Açıklamada, uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulunularak, AB'nin İsrail'le olan ticari ilişkilerini askıya alması ve derhal silah ambargosu uygulaması gerektiği vurgulandı.

Fransız ve İspanyol Milletvekillerinin Değerlendirmeleri

Sol Grup'tan Fransız Milletvekili Manon Aubry, "Fransa ve AB'nin sağır edici sessizliği suçludur" şeklinde tepki gösterdi. İspanyol Milletvekili Irene Montero ise, "İnsanlığın onuru, bu soykırıma karşı durmamıza bağlıdır" değerlendirmesinde bulundu. Belçikalı Milletvekilden Eleştiri

Belçikalı Milletvekili Marc Botenga ise, AB'nin İsrail'e verdiği desteği eleştirerek, "İsrail, Gazze'de soykırım yapıyor. Ancak AB, bu durumu görmezden gelip desteklemeye devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Son Gelişmeler

İsrail ordusu, 23 Eylül itibarıyla Lübnan'a çeşitli hava saldırıları düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki eğitim kurumları da saldırılar nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

İsrail'in güney bölgelerindeki okullar, saldırılar nedeniyle yerinden edilen vatandaşlara barınma sağlamak amacıyla açıldı. Haaretz gazetesinin aktardığına göre, saldırıların ardından İsrail'in kuzeyinde de paniğe yol açan trafik kazaları yaşandı.