DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.679,78 -0,54%

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Bakan Işıkhan'a Önemli Talepler

ATO heyeti, Çalışma Bakanı Işıkhan'ı ziyaret ederek SGK prim ödemeleri ve iş gücü ihtiyacı hakkında taleplerini iletti.

Yayın Tarihi: 01.08.2024 15:16
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 15:16

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Bakan Işıkhan'a Önemli Talepler

ATO Heyeti, Bakan Işıkhan ile Görüştü

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı bakanlıkta ziyaret ederek, üyelerinin taleplerini aktardı.

Baran, burada yaptığı açıklamada, SGK prim ödemelerinde bankalar tarafından uygulanan komisyon oranlarına dikkat çekti. İşverenlerin üstlendiği bu maliyetlerin kayda değer olduğunu ifade eden Baran, "SGK'nın vergi ödemelerinde olduğu gibi komisyon ödemeden prim tahsilatı yapabilmesi için bankalarla görüşülmesini talep ediyoruz. Bu durum, reel sektör için elzemdir." dedi.

Ara Eleman ve Meslek Liselerine Dikkat Çekildi

Reel sektörün iş gücü ihtiyaçlarını dile getiren Baran, gençlerin meslek liselerine ilgisinin düşük olduğunu vurguladı. İşverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü bulmakta zorluk çektiğini belirtirken, meslek liselerine yönelik özendirici düzenlemeler yapılmasının gerekliliğini ifade etti.

Baran ayrıca, ATO üyelerinin Bağ-Kur’luların prim ödeme gün sayısının işçi ve memurlar ile eşitlenmesi yönündeki taleplerini de Işıkhan'a iletti. Görüşme sonunda, Baran, ATO üyelerinin öncelikli konularını kapsayan bir dosyayı Bakan Işıkhan'a sundu.