DOLAR
34,13 -0,11%
EURO
38,21 -0,12%
ALTIN
2.925,67 -0,31%
BITCOIN
2.196.336,79 -0,24%

Atamaya hak kazananlar dikkat: Bu belgeleri hazırlamayı unutmayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımlanan 1500 işçi alımı ilanı için yedek aday atamaları hakkında önemli bir duyuru yaptı. Yedek adaylardan istenen belgeler ve şartlara uygun olmayan adaylar açıklandı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 31.07.2024 11:59
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 11:59

Atamaya hak kazananlar dikkat: Bu belgeleri hazırlamayı unutmayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yedek aday ataması sonrası istenen belgelerle ilgili yeni bir duyuru yaptı. Yedek adayların atanabilmesi için gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları gerekiyor.

 Adayların teslim etmesi gereken belgeler arasında kimlik kartı (nüfus cüzdanı) örneği, son 6 ay içinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf (50 mm x 60 mm), ikametgâh belgesi, adli sicil durum belgesi, askerlik durum belgesi, başvurulan açık iş pozisyonu için gerekli olan öğrenim belgesi (diplomanın aslı, noter tasdikli sureti ya da barkodlu e-Devlet çıktısı) yer alıyor.

Ayrıca, özel şartlarda belirtilen ilanlar için istenen belge veya belgeler, sertifikalar ve barkodlu SGK hizmet dökümü de gerekli belgeler arasında bulunuyor. Bunlara ek olarak, adaylar Bakanlığın internet sitesinden temin edebilecekleri beyan formunu da doldurmalıdır. Atama için gerekli sağlık raporu ise tam teşekküllü kamu hastanelerinden alınmalı ve adayın çalışmasına engel olabilecek akıl ve ruh sağlığı problemi bulunmadığını, görevini yapmasına engel hastalığı ya da engel durumu olmadığını ve arazi şartlarında çalışabileceğini belgelemelidir

. Özel şartlarda belirtilen sağlık problemlerinin olmadığını gösteren bir rapor ve yine özel şartlarda belirtilen ilanlar için istenen psikoteknik belgesi (Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş psikoteknik raporu) de diğer gerekli belgeler arasında yer almaktadır.

 

BELGE TESLİMİ DETAYLARI

Belgelerin teslimi, şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ancak, resmi vekâletname ile başvuru kabul edilecektir (vekâletnamenin aslının ibraz edilmesi ve bir nüsha örneğinin teslim edilmesi gerekmektedir).

 

YEDEK ADAY ATAMALARI HAKKINDA

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, yedek adaylardan atanmak için gerekli şartları taşımayan adaylar hakkında da bilgi verildi. Şartlara uygun olmayan adaylar, listede belirtilmiştir ve bu adayların yerine yeni atamalar yapılacaktır.

Yedek aday atamaları ve gerekli belgeler hakkında daha fazla bilgiye Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.