Aşure pişirken bu öneriye dikkat! Tam kıvamında olması için küçük sır

Aşure zamanı yaklaştıkça, evlerdeki hazırlık telaşı da artıyor. Muharrem ayının başlamasıyla birlikte, ev yapımı aşurenin incelikleri merak konusu oluyor. İdeal kıvamı yakalamak her zaman kolay olmasa da, aşurenin ne çok sulu ne de çok koyu, tam istenilen kıvamda olabilmesi için uygulanabilecek bazı öneriler mevcut.

Aşure yapımı, herkesin kendine özgü yöntemleri ve tercihleriyle doludur. Şeker oranı kişisel zevklere göre ayarlanır. Malzemelerin ne kadar süre haşlanacağı ve pişirme metotları, bazen beklenmedik sonuçlara yol açabilir. Ancak, israf etmeden ve mükemmel kıvamda aşure hazırlamanın birçok sırrı bulunmaktadır. Aşure…
Sonraki Haber