DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.931,95 -0,41%

Aspendos Festivali'nde 'Carmen ve Tango Ateşi' Performansı

Antalya'daki 31. Uluslararası Aspendos Festivali, 'Carmen ve Tango Ateşi' gösterisiyle devam ediyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 13:07
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 13:07

Aspendos Festivali'nde 'Carmen ve Tango Ateşi' Performansı

Aspendos Opera ve Bale Festivali Devam Ediyor

Antalya, bu yıl 31.’si düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival, yarın Astana Bale Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Carmen ve Tango Ateşi" gösterisiyle devam edecek.

Carmen ve Tango Ateşi Performansı

Festivalin gerçekleştiği Aspendos Antik Tiyatro'da, dün akşam Çaykovski’nin ünlü Kuğu Gölü eseri sahnelendi. Klasik ve modern bale formlarını ustalıkla harmanlayan Astana Bale Tiyatrosu, Alberto Alonso ve Ricardo Amarante'nın koreografisiyle flamenko ve tango performansları sunacak.

Tosca Operası ile Büyük Finale

Festival, 26 Eylül Perşembe günü Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Tosca Operası ile sona erecek. Rejisör Yiğit Günsoy’un sahneye koyduğu eserde ünlü tenor Paolo Lardizzone, Cavaradossi rolünde yer alacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları, koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu ile birlikte solistlere eşlik edecek.

Rol Dağılımı ve Ekip

Operada farklı roller üstlenen sanatçılar arasında Floria Tosca rolünde Nurdan Küçükekmekçi, Il Barone Scarpia'da Serhat Konukman, Cesare Angelotti'de Alaaddin Ataseven gibi isimler bulunuyor. Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl'a, koreografi Özge Ay'a, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.