Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Asgari ücretlileri heyecanlandıran zam müjdesi! Uzman isim açık açık tarih verdi

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücretliye müjdeli haberi verdi! Ara zam tarihi veren uzman isim, asgari ücretlinin 2024 yılında bir kere daha maaşının artacağını açıkladı. Bu kapsamda zam tarihini ve tutarını da tahmin eden uzman isim, en düşük ücretle geçinen kesimi sevindirdi. Peki, asgari ücretliye ara zam kesin yapılacak mı? Ara zam ne kadar olacak ve hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 16.05.2024 18:13
Güncelleme Tarihi: 16.05.2024 18:13

Asgari ücretlileri heyecanlandıran zam müjdesi! Uzman isim açık açık tarih verdi

Emekli maaşının ardından toplumumuzda en düşük maaşı alan asgari ücretliler, bu yıl yapılan yüzde 50’ye yakın zamla 17 bin 2 TL almaya başladı. Son 2 yıllık süreçte asgari ücrete ara zam yapılırken bu yıl da ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda hükümet kanadından çeşitli açıklamalarda 2024 yılında asgari ücrete yalnızca bir kez zam yapılacağı tekrar tekrar vurgulanırken, Temmuz ayındaki zam beklentileri suya düştü. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda gazetecilerin sorularını yanıtlarken asgari ücrette ara zam yapılmayacağını vurgulamıştı. Konuya yönelik olarak çeşitli araştırmalar yapan Sosyal Güvenlik Başuzman İsa Karakaş ise son dakika açıklamasıyla birlikte asgari ücrette ara zam beklentisi olduğunu paylaştı. İşte konuya ilişkin kulis bilgileri… 

Asgari ücretliye 2024 yılında ara zam bekleniyor! 

Temmuz ayında emekli, memur ve memur emeklilerine enflasyon ve toplu sözleşme zammı yapılacağının öğrenilmesinin ardından Temmuz ayına kadar enflasyonun düşeceğine dikkat çekildi. Bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Temmuz itibarıyla enflasyonda hissedilir bir düşüş bekleniyor. Bu kapsamda yine de emekli ve memurlara yapılacak olan zammın asgari ücretliye yapılmayacak oluşu herkesi endişelendiriyor. Çünkü eğer hükümet bu konuda önlem almazsa, asgari ücretli 2025 yılının Şubat ayına kadar 17 bin TL ile geçinmek zorunda kalacak. 

asgari ücret zammı

Söz konusu açıklamalarda açlık sınırının 20 bin liraya ulaştığına dikkat çeken İsa Karakaş, asgari ücretin 17 bin liranın altında kalmasının yasal düzenlemelere aykırı olduğunu ifade etti. Ayrıca, enflasyonla mücadelede tüm yükün yalnızca çalışanlara yüklenmemesi gerektiğini vurguladı. 

Asgari ücrete ara zam bekleniyor! 

Öte yandan İsa Karakaş, faiz lobisinin bu dönemde çok kazandığına dikkat çekerek tüm yükü emekli ve çalışanların taşımasının yanlış olduğunu vurguladı. Hem hükümetin hem de ana muhalefetin asgari ücrette ara zamma sıcak baktığını söyleyen İsa Karakaş, ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğunu söyledi. 

Şimdilik zamların ertelendiğine dikkat çeken uzman isim, Haziran itibarıyla zamların yansıtılması durumunda Eylül ayında asgari ücretliye zam yapılabileceğini ifade etti. Memur ve emekliye verilecek olan zamlardan sonra tekrar dengenin değişeceğini söyleyen Karakaş, genel zamlarda etkili olacağını ekledi. Kulislerden ara zam bilgisi aldığını ifade eden Karakaş, zammı Eylül ayında beklediğini ancak kesin hiçbir şey olmadığını da vurguladı.