DOLAR
34,03 -0,06%
EURO
37,89 0,19%
ALTIN
2.794,75 0,24%
BITCOIN
2.109.399,5 -2,83%

Asgari ücretin altında emekli maaşı kalmayacak! 4A 4B'liye 7 bin lira zam dopingi

Seçim öncesinde yükselen emekli zam talepleri ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor.

Yayın Tarihi: 09.04.2024 14:49
Güncelleme Tarihi: 09.04.2024 14:49

Asgari ücretin altında emekli maaşı kalmayacak! 4A 4B'liye 7 bin lira zam dopingi

Ocak ayında emekliye yapılan zam oranı enflasyon karşısında ezilmeye başladı. EN düşük emekli maaşının 10.000 TL olarak seyrettiği şu günlerde açlık sınırının altında kaln bu tutar emeklinin geçim sorunlarını git gide artırıyor. Emeklinin bu koşullar karşısında tek çaresi ek zam olarak bilinirken, hükümet tarafından bütçe sebepli maaş artışına onay çıkmamış ve emekli zammının Temmuz başında görüşüleceği açıklanmıştı. 6 Aylık enflasyon  rakamları emekli maaş zammının belirlenmesinde taban rakam olacak iken artı refah payı eklentisi ile bu oranın arttırılacağı hedefleniyor. Uzmanlar tarafından Temmuz ayı zam oranı ile alakalı açıklamalar da yapılmaya devam ediyor. Hesaplamaların yanı sıra partililerden de bir çok hedef oran ve rakam gösteriliyor. 

tll

EMEKLİ ZAMMI 7 BİN LİRA

16 milyon emekliyi sevindirecek müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Uzmanların hesaplarının yanı sıra TBMM genel kurulunda son dakika sunulan kanun teklifi emekli vatandaşı heyecanlandırdı. En düşük emekli maaşına 7.000 lira ek zam yapılması ve asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebi emeklinin gözünü kulağını tekrardan zam açıklamasını çevirmiş bulunuyor.

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENECEK

İyi Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu tarafından sunulan teklifte emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi gerekliliği belirtilirken teklifin kabul edilmesi durumunda emekli maaşının açlık sınırı Üzerine çıkması ve emeklinin yaşam standardının yükselmesi sağlanacak. Geçtiğimiz aylarda da emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması konusunda birçok talep partililer tarafından duyurulmuştu. Emeklinin alım gücünü arttırılmasını hedefleyen bu zam talepleri, ekonomik sıkıntıların azalmasını ve emeklinin daha rahat bir yaşam sürmesini sağlamak amaçlanıyor.

tll

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayı emekli zammı çalışmalarına başlandığı zaman bu tasarıyı dikkate alacağı öngörülürken emeklinin talebinin karşılanması yönünde Adım atacağı da tahmin ediliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da emekliye Müjdeli Haber Temmuz ayında verilmesi bekleniyor