DOLAR
34,03 -0,17%
EURO
37,78 0,24%
ALTIN
2.795,17 0,23%
BITCOIN
2.107.390,79 -2,72%

Asgari ücrete zam geldi! Yüzde 60 zam cepleri serinletecek

Asgari ücretin açıklanması sonrasında memur maaşının açıklanması ile çalışanların zam oranları şekillenmeye başladı.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 09:39
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 09:39

Asgari ücrete zam geldi! Yüzde 60 zam cepleri serinletecek

2024 yılı zamlarla hayatımıza giriş yaptı. Yeniden Değerleme Oranının yüksek çıkması ürün ve hizmetlerden sağlanan vergilerin artmasına mahal verirken, bir de yeni yıl zamlarının eklenmesi vatandaşın cebini zorlamaya başladı. Öyle ki çalışan ve emekli henüz zamlı maaşlarını almamışken yapılan zamlar zor durumda bıraktı. Asgari ücretin açıklanması sonrasında memur maaşının açıklanması ile çalışanların zam oranları şekillenmeye başladı. Enflasyon ek olarak refah payı ile birlikte ülke genelinde en düşük zam yüzde 50 olarak uygulanmaya başladı. Belediye zamları da yeni yıl itibari ile sık sık araştırma konusu oluyor. Yapılan zam gerek çalışan gerekse de diğer belediye personeli bakımından merak araştırılıyor. 2024 yılında yüzde 130'lara kadar zam yapan belediyeler bulunuyor.

SOMA BELEDİYESİ ZAMMI

Özellikle de seçimlerin etkisi altında kalan belediyeler refah payını bir nebze de olsa yüksek tutmaya çalışıyor. Belediye yetkilileri ve sendikalar arasında düzenlenen toplu iş görüşmeleri sonrasında sosyal medya hesaplardan merakla beklenen açıklamalar gün gün yapılmaya devam ediyor. Bir zam haberi de geçtiğimiz gün Soma Belediyesi tarafından duyuruldu. Soma Belediyesinde çalışan personelin asgari ücreti arttı.

TL

Hizmet İş Sendikası ve Soma Belediyesi yetkilileri arasında düzenlenen görüşmeler neticesinde yüzde 60 zam onayı verildi. Yapılan hesaplamalarda evli ve 1 çocuğu bulunan vatandaşın maaşı bu kapsamda 26 bin liranın üzerine çıktı.

Belediye Başkanı Ali Tulup tarafından toplantı sonrasında açıklama yapıldı. Soma Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan çok sayıda bireye yüzde 60 zam yapıldığı belirtilirken, çalışanlar da yeni zamlarda mutlu olduklarını belirtti.

zam

BELEDİYE ZAMLARI DEVAM

Belediyelerin sendikalar ile zam pazarlıkları 2024'te artarak devam ediyor. Her belediye çalışanını enflasyon karşısında ezdirmemek ve alım gücünü yükseltmek adına yüksek zam oranlarını açıklıyor. Seçim senesi olması sebebiyle de bu zamların arttırıldığı tahmin ediliyor. Merakla beklenen zam açıklamaları belediye ve belediye başkanlarının resmi sosyal medya hesaplarından duyuruluyor.