DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.254.090,35 -0,52%

Asgari ücrete yüz güldüren zam! Bu rakam milyonları heyecanlandıracak

Türkiye ekonomisi oldukça zor yıllardan birini yaşıyor. Özellikle asgari ücretle çalışan bir çok vatandaş geçim sıkıntısı ile baş başa. , 2024 yılında asgari ücretin artırılması için de sürekli olarak toplantılar yapılıyor. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 12.06.2024 23:14
Güncelleme Tarihi: 12.06.2024 23:14

Asgari ücrete yüz güldüren zam! Bu rakam milyonları heyecanlandıracak

MİLYONLARCA ÇALIŞANA ZAM! ASGARİ ÜCRETLİ BUNDAN SONRA SEYYANEN 4.000 LİRA...

Türkiye ekonomisi oldukça zor yıllardan birini yaşıyor. Özellikle asgari ücretle çalışan bir çok vatandaş geçim sıkıntısı ile baş başa. , 2024 yılında asgari ücretin artırılması için de sürekli olarak toplantılar yapılıyor. İşte detaylar….

para

Enflasyonun hızla yükselmesi en çok vatandaşın alım gücünü azalttı. Özellikle asgari ücretle çalışan vatandaşlar açlık sırınırın çok altında geçinmeye çalışıyorlar. Asgari ücrette 2024 yılı için beklenen zam, enflasyon oranları ile ilgili bir değerlendirme yapıldı. Sizler için bunu değerlendirdik. İşte çıkan sonuç….

ENFLASYON ASGARİ ÜCRETLİYİ EZİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri, ikinci Enflasyon Raporu toplantısında %38’e yükseltildi. Bu da yüksek enflasyonla baş başa kalan özellikle dar gelirli aileleri oldukça fakirleştirdi. Alım gücü düşen dar gelirli vatandaşlar da asgari ücret ile geçinemez durma geldi. Bu nedenle 2024 yılı itibari ile asgari ücretin yeniden arttırılması gündemde. Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurulan SGK Başuzmanı İsa Karakaş asgari ücrette bir ara zam yapılmasının gerekliliğine değindi. Karakaş, u zammın hem ekonomik hem de sosyal açıdan vatandaşlar için elzem lduğunu vurguladı. Memurlara verilen temmuz zammından sonra eylül ayında asgari ücrete bir ara zam olasılığının güçlü olduğu belirtiliyor. Zam artışı ile ilgili olarak da 3.000 ile 4.000 TL arasında bir artışın söz konusu olacağı ifade ediliyor. Konu ile ilgili somut adımlar atıldığında tekrardan sizlerle paylaşacağız.