DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,09 0%
BITCOIN
1.966.958,85 0%

Asgari ücrete Haziran ayında ikinci zam yapılabilir!

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz asgari ücrette Haziran ayında ikinci bir zam beklediğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 26.02.2024 17:23
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 17:23

Asgari ücrete Haziran ayında ikinci zam yapılabilir!

Ekonomist Doktor Şeref Oğuz asgari ücrete dair çeşitli kulisleri paylaştı. 

Şeref Oğuz, asgari ücrete dair çeşitli kulisleri paylaştı. TÜSİAD dahil çok sayıda işverenin asgari ücretin iki kez yükseltilmesine sıcak baktığını ifade eden Şeref Oğuz, Mayıs ayında enflasyonun zirveye çıkacağını belirtti. 

Merkez Bankası’nın raporlarında da enflasyonun Mayıs ayında zirveye ulaşacağını ifade eden Oğuz, Haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeniden toplanacağını belirtti. İşverenler mevcut asgari ücretle İstanbul ve benzeri şehirlerde asgari ücret karşılığında vatandaşların çalışmak istemediğini kaydetti. Bu nedenle işverenlerin de asgari ücret zammına sıcak baktığını belirtildi. 

Bu yıl bir kez daha zam yapılabilir! 

Asgari ücretin yılda iki kez artırılması talebinin sendikalardan değil TÜSİAD’dan geldiğini söyleyen Oğuz, hem işverenler hem kamu görevlileri hem de çalışanların bu yıl bir kez daha asgari ücret artışı yapılmasını beklediğini ekledi. 

Bakan Şimşek karşı çıkıyor! 

Öte yandan bölgesel olarak asgari ücretin artabileceği de yine kulislerde yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ise asgari ücrete ikinci kez zam yapılmasına karşı olduğunu belirten Oğuz, çalışma barışının bozulmaması için zam ihtimalinin masada olduğunu kaydetti.