DOLAR
35 -0,62%
EURO
36,66 -0,17%
ALTIN
2.977,08 -0,01%
BITCOIN
3.348.775,03 -0,08%

Artık tek bir tavayla dolma yapabileceksiniz! Hem pratik hem lezzetli tava dolması

Yemek yedikten sonra yığılmış bulaşıklarla uğraşmak istemiyorsanız, lezzetli tava dolması kapınıza geldi! Hem pratik hem lezzetli bu tarif hiçbir bulaşık çıkarmayacak. İşte hazırlaması dakikalarınızı alacak tava dolması tarifi sizlerle...

Yayın Tarihi: 15.11.2023 11:58
Güncelleme Tarihi: 15.11.2023 11:58

Artık tek bir tavayla dolma yapabileceksiniz! Hem pratik hem lezzetli tava dolması

Yemek yedikten sonra bulaşıkları yıkamak sizlere eziyet geliyorsa, bu tariften sonra sadece tek bir bulaşık yıkayacaksınız. Hem lezzetli hem de pratik tava dolması, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Tencere dolmasıyla yığılan bulaşıkları geride bırakacaksınız. İşte sıfır bulaşık çıkartacak lezzetli mi lezzetli tava dolması tarifi ve detayları... 

TAVA DOLMASI TARİFİ MALZEMELERİ 

  • Dilimlenmiş 2 tane tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı 
  • Piyazlık şekilde doğranmış 1 tane soğan 
  • Rendelenmiş 1 adet havuç doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
  • 2 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde köri 
  • Küp küp bir şekilde doğranmış altı yemek kaşığı kaşar peyniri 
  • Dolmalık üç adet yeşil biber

Tava dolması tarifi

TAVA DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI

  1. Önceden dilimlemiş olduğumuz tavuk göğüslerini geniş bir tencere içerisine alarak üzerini geçmeyecek şekilde suyumuzu koyalım.
  2. Tavuklarımızı pişirdikten sonra yine aynı tencerenin içersini çatal yardımı ile didikleyin. Sonrasında didiklemiş olduğumuz tavuklarımızın üzerine sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  3. Erimiş olan yağlardan sonra soğanımızı da ilave edelim. 
  4. Soğanımızdan sonra ise baharatlarınızı ve havucumuzu ekleyip, güzelce karıştıralım. 
  5. Bu işlemden sonra ise yeşil dolmalık biberlerimizi ikiye keselim. Bu işlemden sonrası yeşil dolmalık biberlerimizin içerisine hazırladığımız tavuklu harç karışımından 2 - 3 yemek kaşığı kadar dolduralım.
  6. Yine aynı tencerenin içerisine doldurduğumuz biberlerimizi alalım. Bir su bardağı sıcak suyumuzu dolduralım. 
  7. Küp küp şeklinde doğramış olduğunuz kaşarları dolmalarımızın üzerlerine yerleştirelim. En son olarak 185 derecelik fırının içersinde 20 dakika kadar pişirelim. Hrkese şimdiden afiyet olsun...