DOLAR
35,02 -0,32%
EURO
36,55 0,39%
ALTIN
2.959,97 -0,06%
BITCOIN
3.432.593,43 -0,72%

Ardahan'da Tescilli Kavılca Buğdayında Hasat Sezonu Başladı

Ardahan'da tescilli kavılca buğdayının hasat dönemi, 4 bin 350 dekar alanda gerçekleştirilen hasatlarla başladı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 10:39
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 10:44

Ardahan'da Tescilli Kavılca Buğdayında Hasat Sezonu Başladı

Ardahan Kavılca Buğdayı Hasat Zamanı

Yüzyıllardır ekilen ve unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi ait olduğu topraklarda başladı. Ardahan il genelinde, 170 üretici tarafından yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapılmakta.

Coğrafi İşaret ile Tescillendi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumundan alınan coğrafi işaret belgesi ile "Ardahan Kavılca Buğdayı" tescillendi. Bu gelişme, hem üreticilerin hem de çeşitli kurumların bu eşsiz ürünle ilgisini artırdı.

Çiftçiler Çalışmalarını Sürdürüyor

Çiftçilerden Burak Taştan, 20 dönümlük tarlasında yetiştirdiği kavılcanın hasadına biçerdöverle başladığını açıkladı. Taştan, geçen yıl da aynı buğdayı ektiğini belirterek, "Bütün çiftçiler gibi bugün 13 bin yıllık ata tohumumuzun hasadını yapıyoruz. Dönemin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gelecek Yıllara Umutla Bakılıyor

Genetiği değişmemiş, tescilli kavılca buğdayının ekimini sürdürme kararı aldıklarını vurgulayan Taştan, "Sağlıklı bir gıdanın sofralara ulaşması için çalışıyoruz. Her yıl bu buğdayı ekme alanını artırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl...

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl genelinde 170 üretici yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapıyor.

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl...

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl genelinde 170 üretici yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapıyor.

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl...

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl genelinde 170 üretici yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapıyor.

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl...

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl genelinde 170 üretici yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapıyor.

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl...

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl genelinde 170 üretici yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapıyor.

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl...

Yörede yüzyıllardır ekilen ancak unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayında hasat dönemi başladı. İl genelinde 170 üretici yaklaşık 4 bin 350 dekar alanda kavılca ekimi yapıyor.