DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,94 0,12%
ALTIN
2.881,93 0,06%
BITCOIN
2.158.781,86 0,24%

Arap Ülkelerinden İsrail'in Lübnan'a Saldırısına Sert Tepki

Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Mısır, İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınayarak uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 00:37
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 00:37

Arap Ülkelerinden İsrail'in Lübnan'a Saldırısına Sert Tepki

Arap Ülkelerinden Tepki

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Mısır, İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı olduklarını ve endişe duyduklarını açıkladı.

Suudi Arabistan'ın Açıklaması

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunu büyük bir kaygıyla izlediklerini bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada bölgede devam eden şiddet olaylarının, bölgenin genel güvenlik ve istikrarı için ciddi tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

BAE'nin Endişeleri

BAE Dışişleri Bakanlığı ise, İsrail'in Lübnan’ın güneyine yönelik düzenlediği saldırılar hakkında kaygı duyduğunu belirtti. Bakanlık, kan akmasını önlemek amacıyla uluslararası topluluğun bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı ve sivillerin güvenliğinin sağlanması üzerine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Ürdün'ün Destek Açıklamaları

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Lübnan’a olan desteklerini belirterek, "İsrail saldırılarının dizginlenmesi" için çağrıda bulundu. Safedi, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, bölgedeki gerginliğin derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

Mısır'dan Kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'a yönelik İsrail’in başlattığı geniş çaplı askeri operasyonların kınandığını duyurdu. Bakanlık, bu saldırıların kadın ve çocuklar dahil yüzlerce Lübnanlının ölümüne neden olduğunu vurguladı. Ayrıca uluslararası güçler ve Birleşmiş Milletler'den, İsrail’in gerginliği artırmasına karşı derhal harekete geçilmesi gerektiği çağrısını yaptı.