Dilerseniz öğlen dilerseniz akşam çay saatlerinizin yanında tüketebileceğiniz lezzetli lezzetli Kıyır kıyır yoğurtlu anne kurabiyesi tarifi sizlerle! Mutfakta geçirdiğiniz zamanları güzel bir şekilde değerlendirmek ve gelen misafirlerinizi kıskançlıktan çatlatmak istiyorsanız bu yoğurtlu kurabiyeyi denemelisiniz.
YOĞURTLU KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.50 su bardağı ölçüsünde toz şeker
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 6 - 6.50 su bardağı ölçüsünde un
- İsteğe bağlı olarak kuru üzüm
- Üzerine ise tozşeker
YOĞURTLU KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI
- Kuru üzüm ve un hariç bütün malzemelerinizi güzelce bir kabının içersine alarak harmanlayın.
- Yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Daha sonra kuru üzüm ilave edecekseniz kuru üzüm de ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
- Ardından avuç içlerinizi güzelce yağlayarak hamurunuzdan iri parçalar kopartarak ve yuvarlak şeklini verin.
- Üzerini ise tozşekere bandırarak, yağlı kağıt sermiş olduğunuz ve önceden ısıtmış olduğunuz fırınınıza 160°’de hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...