DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.410 -0,39%

Ankara Ticaret Odası'nın Nijerya ile Eğitim İşbirliği

Nijerya'ya sektörel eğitim desteği sunacak olan ATO, işbirliğini güçlendiriyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 13:09

Ankara Ticaret Odası'nın Nijerya ile Eğitim İşbirliği

ATO'dan Nijerya'ya Sektörel Eğitim Desteği

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Nijerya ile işbirliği yaparak, Ankara'nın sektörlerdeki birikim ve deneyimlerini bu ülkeye aktarmayı amaçladıklarını duyurdu.

Skill Up-SUPA Programı

ATO tarafından yapılan açıklamada, ATO İdea ve Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu tarafından yürütülen "Skill Up-SUPA Programı" çerçevesinde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara'nın Potansiyeli

Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'nın savunma, havacılık sanayi, sağlık, inşaat, eğitim ve enerji gibi alanlarda önemli bir merkez olduğunu vurguladı. "Ankara, ticaret, sanayi ve turizmde önemli gelişmeler kaydediyor. Bu birikim ve tecrübeyi Nijerya'ya aktaracak olmak, ülkelerimiz arasındaki etkileşimi artıracak önemli bir gelişmedir," dedi.

İşbirlikleri ve Eğitim Programları

Baran, bu işbirliği sayesinde Ankara'daki eğitmenlerin, Nijeryalı meslektaşlarına endüstriyel alanlardaki bilgilerini aktaracağını belirtti. Eğitim programlarının Türkiye'de başlayarak, ihtiyaç durumunda Nijerya'da devam edeceğini açıkladı. Eğitimlerin yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Nijeryalı Yetkililerin Katılımı

Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu Genel Müdürü Afız Oluwatoyın Ogun, İstanbul ve Antalya'da sanayi, teknoloji ve ticaret alanında incelemeler yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM modelini Nijerya'ya taşımak üzere çeşitli çalışmalar yürüttüklerini aktardı.