DOLAR
34,14 -0,18%
EURO
38,02 0,4%
ALTIN
2.914,22 0,09%
BITCOIN
2.165.879,17 1,2%

Ankara'nın Çankaya ve Keçiören ilçeleri! Cuma-cumartesi günlerine dikkat

Başkent Ankara için Hava City’den müjdeli haber geldi. Salı günü itibariyle başlayacak ve devam edecek serinleme Ankaralıların merakla beklediği bir gelişme oldu. Hava City'nin açıklamasında Ankara'nın en kalabalık ilçeleri Çankaya ve Keçiören başta olmak üzere sıcaklıkların giderek azalacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 07:08
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 07:08

Ankara'nın Çankaya ve Keçiören ilçeleri! Cuma-cumartesi günlerine dikkat

Hava City, Salı günü başlayacak sistemle ilgili detayları paylaştı. Hava City'nin basın açıklamasına göre sıcaklıklar Cuma ve Cumartesi günlerinde daha belirgin şekilde düşecek. Hava City’nin basın açıklaması şöyle:

“Haftalardır raporladığım sistem 'ayın son günleri' ve soğutma aslında Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleşiyor. İstanbul genelinde gündüz sıcaklıklar 30°C ve altında olacak, geceleri ise rahat uyuyabileceksiniz. Yağış miktarı konusunda henüz bir fikir birliği yok. Bu tür dönemlerde güvenilir bir yağış tahmininde son ana kadar beklemeniz gerekir. Yalnızca şunu söyleyebilirim; Beni ikna edecek olan ve görmek istediğim bazı son veriler var. Bu yöne giderlerse piyasanın kaotik olacağını düşünüyorum. Fikrimi çok erken açıklayıp sizleri bekletmek istemediğim için sessizce bekliyorum...

Ankara genelinde yağmur ihtimali var. Ülke genelinde sıcaklıkların giderek azalacağını tahmin ediyorum. Toplam sıcaklığın 5 ila 8 derece kadar düşürülmesi mümkün görünüyor. Mesela yarın sıcaklığı 38-40°C olan yerlerde hafta sonu 30-33°C aralığında olacak. Sıcaklığın 35-38°C olduğu yerler rahatlıkla 27-30°C’ye düşebilir…”

Ankaralıları ne bekliyor?

Ankara'nın Çankaya ve Keçiören ilçeleri

Hava City’den yapılan açıklamaya göre, Ankara'da sıcaklığın kademeli olarak düşeceği ve hafta sonu 5 ila 8 derece kadar düşmesi bekleniyor. Bu azalmayla birlikte mevcut 38 ila 40°C sıcaklık 30 ila 33°C aralığına, 35 ila 38°C sıcaklık ise 27 ila 30°C aralığına düşecek. Yağış ihtimali henüz belirsiz ancak Ankaralılar soğuma sürecini mutlaka hissedecek. Ankaralılar uzun zamandır bekledikleri serinleme etkisine nihayet kavuşuyor. Bu süreç Salı günü başlayacak ve Cuma ve Cumartesi günü netleşecek. Hava City'nin verdiği bilgiye göre, daha düşük sıcaklıklar ve yağış ihtimali Ankaralıların yaz aylarını rahat geçirmesine yardımcı olacak.