DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.151.936,31 0,03%

Ankara'da Genetik Uzmanları Zirvesi

Ankara, uluslararası genetik uzmanlarını ağırladı. Eğitim programında 10 ülkeden 45 bilim insanı bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 21:29
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 21:29

Ankara'da Genetik Uzmanları Zirvesi

Ankara'da Genetik Uzmanları Buluşması

Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği uluslararası katılımlı eğitim programı, genetik alanında önemli bir buluşma için Ankara'yı merkez haline getirdi. 10 farklı ülkeden toplam 45 bilim insanı, yeni gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Katılımcı Ülkeler ve Konular

Azerbaycan, Pakistan, Irak, Mısır, Ürdün, Filistin, Kuzey Makedonya, İran, Gürcistan ve Umman'dan gelen uzmanlar, iki gün süren eğitim programı ve sempozyum sayesinde genetik bilim üzerine bilgi alışverişi yaptı. Genetik bilimi, koruyucu sağlık hizmetlerinden tanı ve tedavi süreçlerine kadar geniş bir yelpazede ele alındı.

Prof. Dr. Serdar Ceylaner'in Açıklamaları

Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, düzenlenen programın önemini vurgulayarak, "Genetik bilimi, onkoloji, farmakoloji, bulaşıcı hastalıklar ve nadir hastalıkların teşhisinde büyük katkılar sağlamaktadır. Genetik testler, hastaların en etkili tedavi yöntemlerine ulaşmasını sağlamaktadır," dedi.

Uluslararası İşbirliğinin Önemi

Ceylaner, nadir hastalıklarla ilgili uluslararası işbirliğinin kritik bir gereklilik olduğunu belirterek, "Bazı hastalıklar belli coğrafyalarda farklı sıklıklarla görülmektedir. Eğer bu hastalıkların nedenleri anlaşılırsa, özgün ilaçların geliştirilmesi mümkün hale gelir," şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Gülay Ceylaner'in İfadeleri

Nadir Hastalıklar Gönüllüleri Başkanı Doç. Dr. Gülay Ceylaner, sempozyumun Türkiye'nin sahip olduğu 25 yıllık deneyimlerin uluslararası düzeyde paylaşılması için bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin genetik bilimine katkıda bulunarak, sağlık turizmi potansiyelini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kendi Laboratuvarlarında Genetik Testler

Gülay Ceylaner, "Sanayi Bakanlığı onaylı AR-GE merkezi olarak, tasarladığımız kitlerle genetik testlerin tamamını kendi laboratuvarımızda gerçekleştiriyoruz. Amacımız, ülkemizin sağlık turizmini güçlendirmek ve genetik biliminin sunduğu imkânlarla daha fazla hastaya yardımcı olmaktır," dedi.