DOLAR
34,27 -0,08%
EURO
37,66 -0,1%
ALTIN
2.913,31 0,22%
BITCOIN
2.182.655,87 -1,77%

Anadolu'dan Hentbolu Yükseltme Hedefi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Mesut Çebi, hentbolu Anadolu'da güçlendirmek için yeni projeler geliştireceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:02
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:02

Anadolu'dan Hentbolu Yükseltme Hedefi

Anadolu'dan Hentbolu Güçlendirme Vizyonu

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Mesut Çebi, hentbol sporunun ilerlemesi için Anadolu'ya yoğunlaşacaklarını belirtti. Çebi, büyük şehirlerdeki imkanların yanı sıra Anadolu'daki fırsatları değerlendirerek sporun yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Merkezi Güçlendirme Gerekliliği

AA muhabirine açıklama yapan Çebi, federasyonun merkezi yönetiminin güçlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Daha kurumsal bir yapı oluşturmalıyız. Hedefimiz, profesyonel bir organizasyon şeması kurarak, yüksek kalibredeki insanları projeye dahil etmek," dedi. Çebi, Anadolu'nun hentbolun kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Toplumun Hentbola İlgi Duyması

Çebi, hentbola olan ilginin artırılması için beden eğitimi öğretmenleri ile iş birliği yapacaklarını belirtti. "Çocukların sporla tanışması için okullarda beden eğitimi öğretmenleriyle motivasyon süreçleri yürüteceğiz. Amacımız, hentbolun okullarda yeniden canlılık kazanmasını sağlamak," şeklinde konuştu.

Büyük Kulüplerle İşbirliği

Mesut Çebi, hentbol sporunu daha geniş bir kitleye yaymak için büyük kulüplerle sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını açıkladı. "Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplerle görüşerek, hentbolu daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz," dedi.

İstanbul'da Hentbol Salonu

İstanbul'da federasyona ait bir spor salonu oluşturma hedeflerini de paylaşan Çebi, burada yapılacak etkinliklerin dikkat çekerek sermaye aktarımını kolaylaştıracağını ifade etti.

2026 Avrupa Şampiyonası Fırsatı

2026'da Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Avrupa Hentbol Şampiyonası'nın, sporu tanıtması için büyük bir fırsat olacağını belirtti. Çebi, "Başarı ve kalite ile ilgi çekmeye başlayınca taraftar kitleleri oluşacaktır. Bu organizasyon, hentbolun yükselişi için bir kapı aralayacak," dedi.

Çebi, Beşiktaş'taki deneyimlerinin, hentbol camiasındaki standartları yükseltmek adına nasıl kullanılacağını tüm paydaşlarla paylaşma niyetinde olduğunu da ekledi.