DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.149.887,03 -0,36%

Ami Ayalon'dan Çarpıcı Açıklamalar: 'Filistinli Olsaydım Savaşırdım'

Eski istihbarat başkanı Ami Ayalon, Filistinli olsaydı topraklarını çalanlara karşı savaşacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 17:29
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 17:29

Ami Ayalon'dan Çarpıcı Açıklamalar: 'Filistinli Olsaydım Savaşırdım'

Ami Ayalon'un Dikkat Çeken Açıklamaları

İsrail'in iç istihbarat servisi Şin-Bet'in eski Başkanı Ami Ayalon, Maariv gazetesine verdiği röportajda, Filistinli olsaydı topraklarını çalmaya çalışanlarla savaşacağını ifade etti. Ayalon, "Filistinliler topraklarını kaybetti. Eğer ben Filistinli olsaydım, biri gelip benim toprağımı çalarsa, onunla sonuna kadar savaşırım," dedi.

Filistinlilerin Durumu ve Algılar

Ayalon, Filistinlilerin kendilerine bir halk olarak baktığını, İsraillilerin ise bu durumu yanlış anladığını vurguladı. Ayalon, "Bizim inancımız, Filistinlilere geçim kaynakları ve çocuklarına yemek sağlandığında sorunun çözüleceği yönünde. Ancak onlar sadece yemek istemiyor, asıl talepleri bağımsız bir Filistin devletinin kurulması," ifadelerini kullandı.

1987 İntifadası ve Hamas'ın Rolü

Ami Ayalon, Filistin'de 1987'de başlayan Birinci İntifada'ya da atıfta bulunarak, o dönemde Fetih Hareketinin diplomasiyi benimsemesi gerektiğini savundu. Ancak Ayalon, Hamas'ın bunu reddettiğini belirterek, "Hamas, Filistinlilere Yahudilerin onlara bir ülke vermeyeceklerini söyleyerek, yerleşim birimlerini kanıt olarak gösterdi," dedi.

Ayalon'un Önceki Açıklamaları

Ayalon, Mart ayında verdiği başka bir röportajda da "Filistinli olsaydım özgürlüğüm için İsrail'e karşı savaşırdım" demişti. Bu sözler, bölgedeki mevcut gerginliği ve Ayalon'un bakış açısını gözler önüne seriyor.