DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Altın dolar yerine bunu alan Jeff Bezos'la yarışacak! Tanesi sadece 23 TL

Yatırımcılar, ekonomistlerin ve ünlü milyarderlerin verdikleri tavsiyeleri çok yakından takip ederken bir milyarder normların ötesine geçti. Altın veya dolar yerine yatırım tavsiyesi arayan insanlara bunu tavsiye etti. O yatırım aracının gramının 23 liradan satıldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 11:54
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 11:54

Altın dolar yerine bunu alan Jeff Bezos'la yarışacak! Tanesi sadece 23 TL

"Zengin Baba Yoksul Baba" adlı kitabın yazarı ünlü milyarder Robert Kiyosaki, bir açıklamasında altın ve dolarla ilgili beklentiler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kiyosaki, yatırımcılar için de yeni yatırım aracından bahsetti ve altın fiyatlarının düşmesini beklediğini söyledi. Ünlü milyarder bu yeni yatırım aracı hakkında konuşurken insanların buna şans vermesi gerektiğini ifade etti.

Robert Kiyosaki, 14 Şubat'ta yatırımcıların dikkatini çeken bir teklif içeren bir gönderi paylaştı. Ünlü milyarder, ABD tahvillerine karşı ilginin giderek azaldığını ve aynı zamanda da bankaların sadece altın gibi değerli varlıkları satın almakla ilgilendiğini söyleyerek ABD için resmi olarak bir çöküş senaryosu öngördü.

Altın dolar yerine bunu alan Jeff Bezos'la yarışacak

Robert Kiyosaki, Amerika dahil dünyanın para olmadan ilerleyemeyeceğini ve bu kağıt paranın sistemi sürdürülebilir bir şekilde ayakta tutamayacağını açıklayarak çözümün başka yatırım aracında bulunuduğunu kaydetti. Bitcoin tavsiyesi vermesiyle tanınan bu tanınmış isim, şimdi yeni tavsiyeleriyle manşetlere çıktı.

"Altının düşeceğini tahmin ediyor"

 Kiyosaki, diğer birçok ekonomiden farklı olarak altının gelecekte 1.200 doların altına düşeceğini ve Bitcoin'in ciddi bir yükseliş trendi yaşayacağını söylerken açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Andy Shechtman önemli bir soru sordu: 'ABD hazine tahvillerini kim satın alacak?' diye.. Bankalar altın alıyor, ABD hazine tahvili değil. Amerika parasız nasıl başa çıkacak? Dünya parayla nasıl işliyor? Paran olmasaydı ne yapardın? Altının 1.200 doların altına düşmesi muhtemel. Gümüşün de Bitcoin gibi yükseleceğini öngörüyorum."

GÜMÜŞÜN SATIŞ FİYATI NE KADAR?

Gümüş son zamanlarda yatırım aracı olarak giderek daha popüler hale gelse de, uzun süredir yatay bir yörüngede seyrediyor. Şu anda 22,80 ila 23 lira civarı satılıyor.