DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
38,24 -0,12%
ALTIN
2.914,38 0,08%
BITCOIN
2.170.781,8 0,98%

Altın dolar değil onu alan köşeyi dönecek! İsviçreli banka tüyoyu verdi

UBS stratejistleri gri metal gümüş hakkında yeni tahminlerini yayımladı. İsviçreli yatırım bankası altın ya da dolar alanlar için değil, bu sefer de gümüş alanlar için önemli tüyolar verdi. İşte gümüş yatırımcıların dikkatini çekecek o önemli detaylar...

Yayın Tarihi: 10.06.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 11:51

Altın dolar değil onu alan köşeyi dönecek! İsviçreli banka tüyoyu verdi

Gümüş ve altın fiyatlarında tahminler yenilendi. 2024 yılında büyük yükselişlere imza atan dolar cephesinde fiyatlar hızla değişiklik gösterirken, dünyada devam eden enflasyon ortamı nedeniyle altın ve gümüş güvenli liman olarak tercih edilen yatırım araçları oldu. 2024 yılında da yatırımcılarına büyük kazançlar getiren altın ve gümüş, devam eden savaş ortamı ve yüksek enflasyon nedeniyle yine sıklıkla tercih edildi. 

UBS tarafından yapılan yeni bir açıklamada, altın ve gümüş fiyatlarında daha güçlü bir performans beklendiği aktarıldı. Tahminlerini yukarı yönlü revize eden İsviçre merkezli yatırım bankası, 2024 yılı gümüş fiyat hedefini yüzde 20 oranında artırdı. 36 dolarlık yeni tahminini açıklayan banka, ortalama fiyat beklentisini de yüzde 14 artışla 30.5 dolara çıkardı.Gümüş fiyatındaki tahminlerinde yukarı yönlü güncellemeler yapan UBS, gümüş ve altın fiyatındaki artışın nedenini de açıkladı. 

Gümüş fiyatlarında artış bekleniyor! 

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından uygulanan faiz artırımlarının yavaşlatılması ya da durdurulması durumunda, yatırımcıların riskli varlıklara olan ilgisi artabilir. Bu durum ise hem gümüş hem de altın fiyatını destekleyerek yukarı yönlü baskıya neden olabilir. Yani bankaya göre faiz indirimlerinin gelmesiyle birlikte gümüş ve altın fiyatında yükseliş görülebilir. 

Yatırımcılar her dönem risklere dikkat etmeli! 

Endüstriyel anlamda kullanımının yanı sıra yatırım olarak da dikkat çeken gümüşün, arz ve talep dengesinin lehine fiyatının yükselebileceği kaydedildi. UBS stratejistlerine göre altına kıyasla gümüş, düşük fiyatıyla daha çekici bir yatırım olarak öne çıkıyor. Potansiyel fiyat artışı da göz önüne alındığında, gümüş, yatırımcıların portföyünde yer alacak bir diğer yatırım araçlarından biri olarak biliniyor. Ancak yine de riskler barındırdığından yatırımcıların fiyat dalgalanmalarını göz önünde bulundurması bekleniyor.