DOLAR
34,01 0,13%
EURO
38,05 -0,25%
ALTIN
2.826,89 -0,91%
BITCOIN
2.127.727,79 -3,78%

Altın borcu olanı dara sokacak gelişme! Gram altın 3500 TL için tarih verildi

Altın borcu olan yatırımcılar için uyarılarda bulunan Memiş, gram altın fiyatının 3.500 TL’ye yükselebileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 12:52
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 12:52

Altın borcu olanı dara sokacak gelişme! Gram altın 3500 TL için tarih verildi

Sadece ülkemizde değil dünya genelinde yatırımcıların en çok merak ettiği yatırım aracı altın olarak bilinmektedir. Düşüş eğilimi akabinde adeta kafa kaldıran ve son haftaların en çok konuşulan konularından biri olan altın fiyatları, yatırımcıların yakın metrajına girmiş bulunuyor. Uzman analistlerin altın fiyatları ve ulaşabileceği rakamlarla alakalı olarak tahmin ve hesaplamaları da dikkatleri çekerken, ülkemizde ünlü ekonomist İslam Memiş tarafından yapılan altın fiyatları değerlendirmeleri de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Son günlerde piyasada meydana gelen dalgalanmalar, pek çok insanı altın alım satım yapmaya yönlendirirken, uzman analist İslam Memiş'ten gelen açıklamalar, yatırımcıyı adeta ayağa kaldıracağa benziyor.  

Altın borcu olan yatırımcılar için uyarılarda bulunan Memiş, gram altın fiyatının 3.500 TL’ye yükselebileceğini belirtirken, altın yapmanın zamanı olduğunu ve borcu olanın hemen ödemesi gerekliliğini vurgulamış bulunuyor.  

Altın borcu olanı dara sokacak gelişme! Gram altın 3500 TL için tarih verildi

GRAM ALTIN ARTACAK MI? 

Son günlerde yükseliş trendine giren altın fiyatlarına istinaden en çok alımı yapılan ve fiyatı en çok aranılan gram altının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını belirten uzman isim, rakam vererek, yatırımcıyı sevindirdi. Eylül ve yıl sonu tahminlerini paylaşan Memiş, yatırımcıları heyecanlandırarak gram altın fiyatlarının 3.500 TL’ye yükselebileceğini belirtti. Altın, geçmişte olduğu gibi ocak ve eylül aylarında istatistiklere dayanarak yükseliş dönemine girdiğini belirten MEmiş, yılın geri kalanında yatırımcılar için fırsatlar barındıracağı tahminlerini sundu.  

FAİZ KARARLARI VE ALTIN FİYATLARI 

Bu hafta, merkez bankalarının alacağı faiz kararları altın piyasası üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacağını belirten Memiş, Merkez Bankası’nın faiz kararlarının altın fiyatlarını ciddi anlamda etkileyeceğini ifade ederek, özellikle Amerika Merkez Bankası FED’in alacağı kararların kritik önemi taşıdığını vurguladı. Memiş, “Dolu dolu, yoğun ve sert dalgalanmaların yaşanacağı bir haftada olacağız” diyerek yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.  

ONS ALTIN REKORA KOŞACAK 

İslam Memiş değerlendirmesinde ONS altın fiyatlarına da değindi. Son olarak, ons altın fiyatları da dikkat çekici bir rakam olan 2.585 dolar seviyesine ulaşmış olduğunu belirten isim, ons tarafında 2.596, 2.606 ve 2.616 dolar seviyelerine kadar yeni rekor denemelerinin devam edeceğini öngördü. ( Yatırım tavsiyesi değildir, sadece uzman ismin tahminleri paylaşılmaktadır.)