DOLAR
34,21 -0,03%
EURO
37,84 0,22%
ALTIN
2.925,42 0,04%
BITCOIN
2.095.962,25 -0,7%

Almanya, İran'daki Vatandaşlarına Seyahat Uyarısı Yayınladı

Almanya, İran'da yaşayan vatandaşlarının güvenliği için ülkeyi terk etmelerini istedi ve seyahat planlarından vazgeçmelerini tavsiye etti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 15:26
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 15:26

Almanya, İran'daki Vatandaşlarına Seyahat Uyarısı Yayınladı

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Seyahat Uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İran'da yaşayan vatandaşlarına önemli bir uyarıda bulundu. Bakanlık, vatandaşlarından ülkeyi derhal terk etmelerini ve İran'a seyahat edilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu uyarı, bölgedeki gerginliğin tırmanması üzerine yapıldı.

İsrail-İran Gerilimi

Bakanlık tarafından yayımlanan açıklamada, İsrail'in, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık olarak İran'ın petrol platformlarına ve nükleer tesislerine olası bir saldırı planladığını belirtti. Uyarıda, "1 Ekim 2024'te İran güçleri İsrail'e füze saldırısı düzenledi; bu duruma karşılık İsrail'in sert bir yanıt vermesi bekleniyor" denildi.

İran'ın Füze Saldırıları

İran, 1 Ekim Salı akşamında İsrail'e yaklaşık 180 balistik füze fırlatarak, ulusal güvenliğini hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Bu eylemin, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın ölümüyle sonuçlanan İsrail saldırılarına karşılık olduğu belirtildi.

İsrail'in Tepkisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı bir açıklamada İran'ın füze saldırısının "büyük bir hata" olduğunu vurgulayarak, İran'ın bunun bedelini ödeyeceğini belirtti.

Bu gelişmeler ışığında, tüm vatandaşların ve seyahat planı olanların dikkatli olmaları önem taşımaktadır.