DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.154.428,92 0,12%

Almanya'dan Türkiye'ye Artan Turizm Talebi

Alman turizm uzmanı Anke Budde, Türkiye'nin 2025'te Avrupa'nın turizm lideri olacağını öngörüyor.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 11:43

Almanya'dan Türkiye'ye Artan Turizm Talebi

Alman Turistlerin Türkiye Hedefi

Almanya'nın önde gelen seyahat acenteleri birliği lideri Anke Budde, Türkiye'ye olan yoğun ilginin arttığını vurguladı. Budde, "Türkiye'nin turizm açısından Almanya'da lider bir ülke olacağına inanıyorum," dedi.

Türkiye'nin Turizm Altyapısı

Budde, Türkiye'nin Batı Avrupa'daki yeni turizm trendlerine mükemmel uyum sağladığını belirterek, Türkiye'nin güçlü bir turizm altyapısına sahip olduğunun altını çizdi. Özellikle sağlık, spor, aile, sanat ve kültür turizmi gibi alanların Türkiye'de oldukça ilgi gördüğünü ifade etti.

Kış Aylarına Özel Programlar

65 yaş üstü Avrupalılara yönelik özel turizm paketlerinin oluşturulduğunu belirten Budde, "Türkiye neredeyse bütün eğilimlerin merkezinde yer alıyor," şeklinde konuştu.

Kültürel İlişkilerin Güçlenmesi

Almanyalı Türk nüfusunun güçlü bağları sayesinde iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendiğini ifade eden Budde, turizm alanında Türklerle Almanların bir araya gelmesini sağlayacak daha fazla etkinlik yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Workation Fırsatları

"Workation" programının Türkiye'de uygulanmasının faydalı olacağını vurgulayan Budde, Türkiye'nin otel altyapısının bu tür alternatiflere iyi bir zemin sunduğunu belirtti.

2025 Turizm Beklentileri

2025 yılı için turizm beklentilerini değerlendiren Budde, Amerika'daki seçimlerin ve dünya üzerindeki savaşların bu durumu etkileyebileceğini dile getirdi. Ancak bu tehditler çözülürse Türkiye'nin turizm alanında büyük bir geri dönüş yapacağına inandığını söyledi.

Budde, "Türkiye'nin tanıtımları oldukça etkili, seyahat biletleri satışları da iyi durumda. Türkler, sektörlerini sahipleniyor ve bu durumu takdir ediyoruz," diyerek Türkiye'nin gelecekteki turizm potansiyeline olan inancını yineledi.

ASR Federal Almanya Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Anke Budde, AA muhabirine...

ASR Federal Almanya Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Anke Budde, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.