DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.023,48 -0,03%

Almanya'dan İsrail'in Lübnan Hava Saldırılarına Uyarı

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Lübnan'daki saldırıların İsrail'in güvenliğini tehdit edebileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 22:48
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 22:48

Almanya'dan İsrail'in Lübnan Hava Saldırılarına Uyarı

Almanya'dan Açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in Lübnan'da gerçekleştirdiği son hava saldırılarına ilişkin endişelerini dile getirdi. Baerbock, bu durumun, İsrail için ciddi güvenlik tehditleri yaratabileceği konusunda uyardı.

İstikrarsızlaşmanın Sonuçları

Baerbock, ARD kanalına verdiği demeçte, "Tüm Lübnan'ın istikrarsızlaşma riski mevcut. Bu durum kesinlikle İsrail’in güvenliği açısından avantaj sağlamaz.” ifadesinde bulundu. Ayrıca, Lübnan-İsrail sınırında 21 günlük ateşkes çağrısında bulunulmasının ardından bu saldırıların gerçekleştirilmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Ateşkes İhtiyacı

Alman Bakan, saldırıların, İsrail hükümetinin kuzeydeki güvenliği yeniden sağlama arzusu ile yaklaşık 80 bin İsrailli aileyi evlerine döndürme hedefini de tehdit ettiğini ifade etti. Bunun, bölgedeki güvenlik sorunlarını daha da artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Baerbock, "Eğer bu durum, şu anda bir yangını tetiklerse, bu 80 bin kişi evlerine dönemeyecek; çünkü tüm sınır bölgesi daha güvensiz hale gelecek," değerlendirmesinde bulundu. New York'taki görüşmelerde mevkidaşlarıyla birlikte ateşkesin sağlanması için yoğun çaba sarfettiklerinin altını çizdi.