DOLAR
34,26 0%
EURO
37,39 0,05%
ALTIN
2.917,6 0,03%
BITCOIN
2.259.441,16 0%

Almanya'dan İsrail'e Soykırım Suçlamalarına Yanıt

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair bir kanıt görmediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 18:51
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 18:51

Almanya'dan İsrail'e Soykırım Suçlamalarına Yanıt

Almanya'nın Açıklamaları

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair herhangi bir emare bulunmadığını belirtti.

Silah İhracı Üzerine Tartışmalar

Fischer, Almanya'nın soykırım gerekçesiyle İsrail'e silah vermediği yönündeki iddialara da cevap verdi. "Bu konu hakkında daha önce birkaç kez konuşmuştuk," diyen sözcü, mevcut pozisyonlarının değişmediğini vurguladı.

Soykırım Tanımı

Fischer ayrıca, soy-kırım tanımı yaparak, "Soykırım; etnik veya sosyal özelliklere, milliyetlere ya da dini inançlara dayalı olarak kasıtlı öldürme, imha veya yok etme anlamına gelir," dedi.

Silah Yasağı İddiaları

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner de İsrail'e yönelik herhangi bir silah yasağı olmadığını belirtti. "Bunu bir kez daha vurgulamak isterim, İsrail'e silah ihracatına ilişkin bir yasak söz konusu olmamıştır," diye ekledi.

Bunun yanı sıra, Bild gazetesinde yer alan bir haberde, Almanya'nın İsrail'den silahların soykırım için kullanılmayacağına dair yazılı güvence istediği öne sürüldü. Bunun ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un mecliste, "İsrail'e silah sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandığı kaydedildi.